Nya Colorado ag kommissionär prioriteringar, till att börja med stöder nästa generation av jordbrukare

En stat karta på Kate Greenberg kontor vägg är beströdd med stick pins: röd för där hon har varit och blå för där hon går.

“Jag måste lägga till några fler pins,” Greenberg sade efter att ha tagit en närmare titt på kartan.

Som statligt jordbrukskommissionären, Greenberg vill åka till så många ställen som möjligt. Hon har också kartlagt en uppsättning av fyra viktiga prioriteringar och uppskattar utförliga uppgifter om dem.

“Är du redo för nästa?” Greenberg frågar när hon dyker in och diskuterar sina prioriteringar. “Är du redo för Nr 3? Är du redo för Nr 4?”

Vägen Greenberg rest till sitt nya jobb som Colorado ag kommissionär är annorlunda från de flesta av hennes närmaste föregångare, att många av dem som växte upp jordbruk och boskapsskötsel. Greenberg inte.

Förutom hennes bakgrund, Greenberg är olika från sin föregångare i en ännu mer grundläggande sätt. Hon är den första kvinna att inneha jobbet i statens historia.

Greenberg växte upp i Minnesota, var runt jordbruk och hade vänner och grannar som odlade och ranched. Men det var inte förrän hon flyttade till östra Washington state som hon odlat och ranched sig själv. Där och i västra Washington, Greenberg upp grönsaker och boskap på samhällets stöd gårdar. Samtidigt med Sonoran-Institutet, Greenberg arbetat med grupper om återställande av projekt och lyckats utsläppen verksamhet.

RELATERAT: Torka, avgifter, låga priser: det är svåra Tider på Colorado gårdar och rancher — och kan få svårare

Mest nyligen, Greenberg var Västra programansvarig för Nationell Unga Jordbrukare Coalition, som arbetar med vattenfrågor och baserat i Durango. Hon tog examen från Whitman College i Walla Walla, Wash., med en examen i miljövetenskap-humaniora.

“Jag har alltid älskat och arbetat på uppdrag av naturen, naturen,” Greenberg sagt. “Det stycke som verkligen skiftat när jag kom West var att inse att det arbete som människor sätter in bakom kulisserna.