Officiële Ontwerpen Onthullen Productie-Spec Aprilia RS 660

Styling patenten ingediend door Aprilia toon de toekomstige vorm van de RS 660.

Aprilia Octrooiaanvragen

De saga van de stervende markt voor 600-klasse sportbikes is gerommel op ongeveer een decennium nu maar afgelopen November fans van het genre kreeg een boost toen Aprilia onthulde de RS 660 Concept op de EICMA show in Milaan. Nu lijkt het alsof die fiets kon in productie gaan en deze beelden van Aprilia ‘ s eigen design patent lijken te laten zien hoe de showroom versie zal verschillen van dat concept model.

Het lijkt erop dat de productie RS 660 zal zeer vergelijkbaar met de RS 660 Concept getoond in Milaan afgelopen November.

Aprilia Octrooiaanvragen

Kortom, het lijkt erop dat de productie versie zal waarschijnlijk bijna identiek is aan dat showbike, hoewel in de buurt onderzoek blijkt dat vrijwel elk lichaam paneel is veranderd. We weten dat dit niet zijn eerste schetsen omdat het octrooi daarop de afbeeldingen ingediend werd pas vorige maand, een half jaar na de RS 660 Concept werd onthuld. Aprilia ‘ s intentie is om ervoor te zorgen dat de styling is niet gekopieerd door een rivaal.

GERELATEERD: Aprilia Concept RS 660 Kan Worden Wat De Wereld Moet Sportbike

Laten we beginnen met de basis. De essentiële elementen van de fiets blijven hetzelfde als in November prototype showbike, met inbegrip van een 660cc parallel-twin motor die effectief gemaakt van de voorste cilinder bank van Aprilia ‘ s RSV4 1100 V-4. Een paar extra kubussen zijn ze ergens te vinden—waarschijnlijk door een verlenging van de slaglengte een fractie. Norton heeft uitgevoerd een soortgelijke truc met de nieuwe 650cc parallel twin, ondergebracht in de komende Atlas en een Superlicht modellen.

Hoewel het niet tot het standaard recept voor een supersport-klasse machine, de markt al heeft bewezen dat de oude mix van een 600cc viercilinder motor en de superbike stijl is niet makkelijk te verkopen. In plaats van jagen uit-en-uit de macht van gillende toeren, de RS 660 de formule is voor de twin-cilinder punch en een super-lichtgewicht constructie maken er het beste van.

In termen van macht, Norton beweert zoveel 105 pk van de 650cc tweeling in een Superlicht vorm, en er is weinig reden om te geloven Aprilia ontwerp zal minder indrukwekkend. Het gewicht moet nog worden verklaard, maar je hoeft alleen maar te kijken naar de italiaanse fiets chassis-ontwerp, die gebruik maakt van een verkorte balk frame en is afhankelijk van de motor te bepalen van de structuur, om te zien dat het gaat om licht.

Wilt u meer nieuws zoals deze?

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief en mis nooit meer een update!

Dus wat is er veranderd sinds November? Op zoek naar de CAD-afbeeldingen van het octrooi, het is duidelijk dat de algemene vorm is net als de showbike, maar een nader onderzoek toont aan dat er aanzienlijke veranderingen. Wanneer het gaat om de styling, de kuip de zijpanelen worden opgesteld, niet langer met het concept fiets-luchtuitlaat achter de kenmerkende vleugels. In plaats van de hele kuip zijden zijn weggesneden meer op de achterste randen voor het koelen van de luchtstroom, terwijl het tonen van een groter stuk van die ongewone chassis.

Omhoog te bewegen, de neus, de vorm is als het concept is, maar de koplampen zijn lichtjes gewijzigd, het verliezen van de LED strip rond de rand die verdubbeld als een richtingaanwijzer op de EICMA showbike. Terwijl de richtingaanwijzers zelf zijn niet voorzien op deze beelden verschijnen er bevestigingspunten in de kuip zijden voor conventionele stengel-gemonteerde units te worden vastgeschroefd.

De RS 660 de koplampen en de neus hebben een beetje veranderd van de RS 660 Concept.

Aprilia Octrooiaanvragen

Het verblijf in de voorkant van de fiets, de vork en de voorremmen zijn veranderd, met Aprilia verplaatsen weg van de Öhlins voorvork en Brembo Stylema remklauwen van het concept in het voordeel van de meer betaalbare Sachs vering en Brembo Monoblocks, zoals gebruikt op de RSV4 RR. Natuurlijk is er een duidelijke mogelijkheid dat Aprilia plannen om meerdere versies van de RS 660—spiegeling van de RR en de fabrieksspecificaties van de RSV4—in welk geval de Öhlins en Systema kit zou kunnen re-emerge op een RS 660 Fabriek model in de toekomst. Maar met de prijs een belangrijk element in deze middengewicht klasse, de lagere-spec kit zinvol is voor de massa-markt-model. Er is een soortgelijke verandering als het gaat om de wielen, met een Y-spaaks design het vervangen van het concept is lichtgewicht inslag-sprak legeringen gesmeed.

Brembo Monoblocks vervang de Stylema remklauwen van het concept gezien in Milaan.

Aprilia Octrooiaanvragen

Bovenop de Sachs vork, triple klemmen rechtstreeks uit de RSV4 vervang de gepolijste billet stukken op de RS 660 Concept, en clip-on bars zijn aanzienlijk hoger en rechter dan de showbike de race-stijl eenheden.

RSV4 triple klemmen vervangen van de billet eenheden gevonden op de RS-600-Concept met een meer comfortabele bereiken van de clip-ons.

Aprilia Octrooiaanvragen

Verder terug, een andere grote verandering komt in de vorm van een volledig nieuwe swingarm. Waar de RS 660 Concept teruggrepen naar de oude RS250 twee-takt en de originele RSV Mille met een banaan-vormige arm om duidelijk de uitlaat, de CAD-afbeeldingen weergeven van een swingarm meer als het ontwerp gebruikt op de RSV4. De onderste rand is relatief rechte, met een aparte brace boven en de uitlaat is verlaagd om het te wissen. Het einde kunt zelf is net als de showbike ‘ s, wat suggereert dat de Aprilia heeft weten te persen meest van het zwijgen en de katalysator in de fiets bellypan.

Aprilia ‘ s patent tekeningen toont een lage enkele uitlaat met katalysator en demper geplaatst onder de motor.

Aprilia Octrooiaanvragen

De zitting—een carbon-fiber, self-supporting ontwerp van vorig jaar RS660 Concept—lijkt te zijn ontsnapt met belangrijke wijzigingen, blijft een strikte één-ontwerp van de zitting. We zullen moeten wachten tot de echte foto ‘ s verschijnen voor we het weten als het nog steeds carbon. Hoewel er geen nummerplaat houder aan gezien worden, er zijn gaten onder de staart die lijken te worden gepositioneerd om te accepteren de montage bouten van de huidige RSV4 bord hanger, die ook bevat de achterste richtingaanwijzers.

Een ongewijzigd item op de RS 660 is de single-seat tailsection.

Aprilia Octrooiaanvragen

Wanneer kunnen we verwachten dat de afgewerkte fiets? Er is geen officieel woord op die net, maar we zouden verbaasd zijn als het niet de sterren van Aprilia ‘ s staan op deze November is EICMA show en klaar voor productie in het begin van 2020.