Offisielle Design Avsløre Produksjon-Spec Aprilia RS 660

Styling patenter arkivert av Aprilia vise fremtidige form av RS 660.

Aprilia Patentsøknader

Den lange sagaen om den døende markedet for 600-klassen sportbikes har vært buldrende på for om et tiår nå, men sist November fans av sjangeren fikk et løft da Aprilia avslørte sin RS 660 Konseptet på EICMA-messen i Milano. Nå ser det ut som at sykkelen kunne gå inn i produksjonen og disse bildene fra Aprilia ‘ s egen design patent synes å vise hvordan showroom versjonen vil avvike fra det som konsept modell.

Det virker produksjon RS 660 vil være svært lik RS 660 Concept vist i Milano denne siste November.

Aprilia Patentsøknader

Kort sagt, det ser ut til at produksjonen versjon er sannsynlig å være nesten identisk med den som showbike, selv om undersøkelse avslører at nesten alle kroppens panelet har blitt endret. Vi vet at disse ikke er tidlige skisser fordi patent lager bildene ble arkivert bare siste måned, et halvt år etter RS 660 Konseptet ble avslørt. Aprilia ‘ s intensjon er å sikre styling er ikke kopiert av en rival.

RELATERT: Aprilia Konseptet RS 660 Kan Være Hva Sportbike Verden Trenger

La oss starte med det grunnleggende. De essensielle elementer av sykkel forblir den samme som i November prototype showbike, inkludert en 660cc parallell-twin motor som er effektivt laget fra forsiden sylinder bank av Aprilia ‘ s RSV4 1100 V-4. Et par ekstra kuber har blitt funnet sted—sannsynligvis ved å stryke en brøkdel. Norton har utført en lignende triks med sin nye 650cc parallell-twin, som er å finne i den kommende Atlas og Superlett modeller.

Mens det kan ikke være standard oppskrift for en supersport-klassen maskin, markedet har allerede bevist at den gamle blanding av en 600cc fire-sylindret motor og superbike stil er ikke en lett selge. I stedet for å jage ut-og-ut strøm fra skrikende turtall, RS 660 formelen er for dobbeltrom-sylindret punch og en super-lettvekts konstruksjon for å få mest mulig ut av det.

I forhold til makt, Norton er utgir seg så mye som 105 hk fra sin 650cc twin i Superlett form, og det er liten grunn til å tro Aprilia ‘ s design vil være noe mindre imponerende. Vekt har ennå å bli erklært, men det er bare å se på italiensk sykkel-kabinett design, som bruker en forkortet bredde ramme og baserer seg på motoren til å gi mye av strukturen, for å se at det kommer til å bli lys.

Ønsker flere nyheter som dette?

Registrer deg for å motta vårt nyhetsbrev og aldri gå glipp av en oppdatering!

Så hva er endret siden November? Se på CAD bilder fra patent, er det klart at den generelle formen er mye som showbike, men en nærmere titt viser at det er betydelige endringer. Når det kommer til styling, kåpe er sideplater er omformet, ikke lenger med konseptet sykkel luftavløpet bak den karakteristiske vinger. I stedet hele kåpe sider er kuttet bort mer på de bakre kantene for å gi kjøling luftmengde, mens viser en større del av det uvanlige kabinettet.

Flytte opp, nesen formen er som den konsept er, men frontlyktene er fractionally endret miste LED stripe rundt kanten som doblet som en blinklys på EICMA showbike. Mens blinklys seg selv ikke er montert i disse bildene, det vises festepunkter i kåpe sider for konvensjonelle stilk-montert enheter til å være boltet til.

RS 660 er frontlykter og nesen har endret seg litt fra RS 660 Konseptet.

Aprilia Patentsøknader

Bor på foran på sykkelen, gaffelen og foran bremser er endret, med Aprilia beveger seg bort fra Öhlins gaffel og Brembo Stylema calipers av konseptet i favør av mer rimelige Sachs suspensjon og Brembo Monoblocks, som brukes på RSV4 RR. Selvfølgelig er det en klar mulighet for at Aprilia planer for å tilby flere versjoner av RS 660—speile RR og Fabrikken spesifikasjoner av RSV4—i hvilket tilfelle Öhlins og Systema kit kan dukke opp på en RS 660 Fabrikken modell i fremtiden. Men med pris et viktig element i denne mellomvekt klassen, nedre-spec kit gir mening for mass-market modell. Det er en lignende endring når det kommer til hjulene, med en Y-eikers design erstatter begrepet er lett skrå-snakket smidd legeringer.

Brembo Monoblocks erstatte Stylema calipers av konseptet i Milano.

Aprilia Patentsøknader

På toppen av Sachs gaffel, trippel klemmer tatt rett fra RSV4 erstatte den polerte billet stykker på RS 660 Konsept, og clip-on barer er betydelig høyere og rettere enn showbike rase-stil enheter.

RSV4 trippel klemmer erstatte billet enheter som er funnet på RS 600 Konseptet med en mer komfortabel avstand til clip-ons.

Aprilia Patentsøknader

Ytterligere tilbake, en annen stor endring kommer i form av en helt ny swingarm. Der RS 660 Konseptet harked tilbake til den gamle RS250 to-takts og den opprinnelige RSV Mille med en banan-formet arm for å fjerne sin eksos, CAD-bildene viser en swingarm mer lik utforming som brukes på RSV4. Nedre kant er relativt rett, med en egen spenne over det og eksosen er senket for å klare det. Slutten kan i seg selv er mye som showbike, noe som tyder på at Aprilia har klart å presse mest av lyddemping og katalysator i sykkel bellypan.

Aprilia ‘ s patent tegningene viser en lav enkelt eksos med katalysator og lyddemper plassert under motoren.

Aprilia Patentsøknader

Sportsvogndelen—en karbon-fiber, selvbærende design på fjorårets RS660—Konseptet ser ut til å ha rømt noen store endringer, gjenværende en streng enkelt-sete design. Vi må vente til ekte bilder dukke opp før vi vet om det fortsatt karbon. Mens det er ingen lisens plate brakett for å bli sett, det er hull under halen som ser ut til å være posisjonert til å godta festebolter av gjeldende RSV4 ‘ s plate hengeren, som også inkluderer bak blinklys.

En uendret element på RS 660 er den single-sete tailsection.

Aprilia Patentsøknader

Når kan vi forvente å se det ferdige sykkel? Det er ingen offisiell ord på det ennå, men vi vil bli overrasket hvis det ikke er stjernen i Aprilia ‘ s stand på denne November EICMA vis og klar for produksjon i begynnelsen av 2020.