Varför Colorado är snowpack siffror är så löjligt av diagram

Från och med måndag, Colorado snowpack siffrorna var nästan av diagram. Blev snowpack nivåer var på 539 procent av sin säsong-till-dag i genomsnitt, och ca 23 gånger högre än när de var vid den här tiden för ett år sedan.

Efter några tuffa vintrar, det är ingen tvekan om att den här vintern har skisserat en märklig vändning för Colorado och Väst. I synnerhet den sydvästra delen av staten kör mer än 10 gånger över säsongen-till-dag i genomsnitt, och alla berg bassängen i staten är mer än två gånger dess typiska början av juni snowpack nivåer.

Vi har gjort en stor affär om denna statistik, och snowpack är utan tvekan betydligt högre än där det normalt sett är i början av juni. Men, dessa nummer – medan naturligtvis sant – kan vara lite missvisande och värt en extra del av förtydligande. På fredag, Colorado Klimat Center skickas en serie tweets för att förklara betydelsen bakom några av de snowpack data siffror som har rönt så mycket uppmärksamhet.

Så, i princip, det är den långsamma start till smältande säsongen – som drivs av kall slutet av våren temperaturer och ja, en del matcher i slutet av Maj snö – det är att hålla Colorado snowpack så löjligt hög.

RELATERAT: Hoppas att toppmötet en 14er ‘ i sommar? Colorado är ovanligt hög snowpack kunde komplicera saker och ting