WWDC 19 resumé: Utvecklare kommer att ge spänning

Apple har genomfört sin årliga WWDC keynote för ett år till, så låt oss dyka in meddelanden för att se om vi ska bli glada.

Låt oss börja med hur våra “vad att förvänta sig” förutsägelser klarat sig förra månaden:

✔ iOS mörka läget

✔ iPad startskärmen uppdatering (widget stöd)

✔ Uppdaterad första part apps (Meddelanden, Påminnelser, e-Post, Anteckningar, Musik och Safari)

✔ iOS och macOS gemensamma kodbasen

✔ Använda en iPad som en andra skärm

✔ iTunes delas upp i separata appar för musik, podcasts och TV

✔ Nya Mac Pro tillsammans med en 6K visa

✔ Förbättrad Siri kapacitet (mindre förbättringar till “Genvägar” och en mer naturlig röst)

✔ Nya Animojis

✔ Mer GymKit integrationer (Octane Fitness, TRUE Fitness och Woodway)

✔ Större stöd för NFC för tredje part (stöd för att skriva NDEF meddelanden)

✖ iPad stöd för mus

✖ Smart display HomePod

Vi ska ta 11 av 13 förutsägelser, men det är synd att de två sista inte göra det här året.

Med tanke på Apples avsikt att göra iPad en bärbar dator ersättning, stöd för mus skulle ha gett fler alternativ när det kommer till appar och spel som kräver större precision än vad touch ger.

Smart visar sig från Amazon och Google ökar i popularitet. För den smarta hem, så visar är bra för visning av saker som en video feed från din ansluten dörrklockan. Avsaknaden av en smart display HomePod känns som en missad möjlighet.

Medan tekniskt utvecklare händelse, WWDC keynote är ofta konsumentinriktade och används för att bygga upp spänningen. Det var den vanliga jubel i publiken, men vi har en känsla av användare kommer att finna detta årets uppdateringar rimligen medioker.

Mer än någonsin Apple är beroende av utvecklare för att ge spänning. Lyckligtvis, Cupertino levererar massor av verktyg för att bygga stora upplevelser.

Utvecklare Meddelanden

SwiftUI vispad publiken in i en frenesi mest. Den nya ram som bidrar till att göra kraftfulla användargränssnitt med enkla ord kod samtidigt som det ger saker som mörka teman, hjälpmedel, höger-till-vänster-språk och internationalisering.

Den SwiftUI API är inbyggd i alla Apples plattformar så att utvecklare kan bygga native-appar som spänner över enheter. Ett grafiskt verktyg för design av inbyggda i Xcode 11 ger i realtid förhandsvisningar och gör det lätt för designers att skapa ett UI utan att behöva skriva någon kod.

Apple hade redan bland de mest kapabla AR technologies in WWDC, men nu är det ännu starkare. Arkit åk 3 lägger till ‘Motion Capture’ för realistiska rörelser i apps, “Människor Ocklusion” för att sätta AR innehållet naturligt framför eller bakom människor, och samarbete sessioner för gemensamma upplevelser.

RealityKit bygger på arkit åk funktionalitet med funktioner såsom miljö-kartläggning och rumsliga ljud för virtuella upplevelser nästan omöjliga att skilja från verkliga livet. Verkligheten Kompositör är en ny app för iOS, iPadOS, och Mac, vilket gör det möjligt för utvecklare att prototyp och producera AR erfarenheter med dra-och-släpp-gränssnitt dessutom till ett bibliotek av 3D-objekt och animationer.

Den innovation som orsakade nästa betydande reaktion som används för att kallas Marsipan men tillkännagavs formellt som Projektet Katalysator. Projektet gör det lätt att ta med sig iPad-appar till Mac med en enda kryssruta för att ge automatisk Mac-funktioner såsom fönster, och konvertera touch-kontroller till tangentbord och mus. Unika förmågor kan sedan kompletteras eller anpassas till varje version av utvecklaren.

Apple, en gång vara långt bakom i machine learning, fortsätter att förstärka sin kapacitet. Kärnan ML 3 har stöd för över 100 modell-lager för erfarenheter att djupt förstå vision, naturligt språk och tal. En dedikerad app som heter Skapa ML syftar till att hjälpa utvecklare att bygga modeller utan att behöva skriva kod.

Kärnan ML stöds nu på Apple-Klocka för mer intelligent program. Andra uppdateringar för Apples bärbara inkluderar möjligheten för program att fungera utan en iPhone, en strömmande ljud API som gör vad det står på tin, och en “extended runtime’ API som erbjuder appar med ytterligare tid för uppgifter medan de är i förgrunden även om skärmen är avstängd.

Apple fördubblat sina ansträngningar på integritet i år och är att hjälpa utvecklare att skydda sina användare utan att skada funktionalitet. En ny “Logga in med Apple’ – knappen ersätter de som samlar in data såsom Facebook, samtidigt som det ger enkel registrering för användaren och förtroende för att en utvecklare som person och inte en bot.

Andra utvecklare funktioner:

PencilKit gör det enkelt för utvecklare att lägga till Apple Penna stöd till sina appar och omfattar omgjorda verktygspaletten.

SiriKit lägger till stöd för tredje part audio-program, inklusive musik, podsändningar och ljudböcker, så att utvecklare kan nu integrera Siri direkt i deras iOS, iPadOS och watchOS apps, vilket ger användarna möjlighet att kontrollera sina ljud med ett enkelt röstkommando.

MapKit nu ger utvecklare med ett antal nya funktioner såsom vektor överlägg, point-of-interest-filtrering, zooma och panorera gränser, och stöd för Mörkt Läge.

Förutom att språket tillbehör riktade till SwiftUI, Swift 5.1 lägger Modulen Stabilitet — den avgörande grunden för att bygga binär-kompatibel ramar i Swift.

Kraftfull ny Metall Enhet familjer underlätta kod dela mellan flera GPU typer på alla Apple-enheter, samtidigt som stöd för iOS-Simulator gör det enkelt att bygga Metall appar för iOS och iPadOS.

Slutligen, när du är redo för användare att testa din app, TestFlight är att få en uppgradering. Nu, när en användare delar en skärmdump från app de är att testa, de kan dela det som beta feedback och samtidigt eventuellt lägga till sina kommentarer. Genom att ha en sådan funktion inbyggd, det hoppas det kommer att uppmuntra till mer användbar feedback.

“Den nya app-utveckling teknik avslöjade i dag att göra-app utveckling snabbare, enklare och roligare för utvecklare, och representerar framtiden för app-skapande i alla Apples plattformar”, säger Craig Federighi, Apples senior vice president för Software Engineering.

Utvecklare håller, Craig.

Intresserad av att höra industriledare diskutera ämnen som detta? Delta co ligger IoT-Tech Expo, Blockchain Expo, AI & Big Data Expo, och It-Säkerhet & Cloud Expo World Series med kommande evenemang i Silicon Valley, London och Amsterdam.