AP: Vårdhem, underlåtit att rapportera tusentals allvarliga fall av potentiella försummelse, missbruk av seniorer på Medicare

WASHINGTON — Vårdhem, har underlåtit att rapportera tusentals allvarliga fall av potentiella försummelse och övergrepp av seniorer på Medicare även om det är en federal kravet för dem att göra så, enligt en vakthund rapport som släpptes på onsdagen att samtal för ett nytt fokus på att skydda de svaga patienter.

Revisorer med Hälsa och Mänskliga Tjänster inspector general ‘ s office borrade ner om avsnitt som är tillräckligt allvarliga för att patienten togs direkt från ett äldreboende till ett sjukhus akutmottagning. Skur Medicare faktureringsunderlag, de uppskattar att år 2016 cirka 6.600 fall återspeglas potential för försummelse eller missbruk som inte var redovisade som krävs. Nästan 6,200 patienter drabbades.

“Obligatorisk rapportering är inte alltid händer, och förmånstagare förtjänar att få ett bättre skydd”, säger Gloria Jarmon, head of the inspector general revision division.

Generellt, orapporterat fall räknat ut att 18% av cirka 37,600 episoder som ett Medicare förmånstagaren tagit till akuten från ett äldreboende i förhållanden som tagits upp röda flaggor.

Svar på rapporten, Administratör Seema Verma sade Centers for Medicare and Medicaid Services inte tolererar övergrepp och misshandel och slår betydande böter på vårdhem som inte redovisa fall.

Verma sade byrån, känd som CMS, är redan på väg för att förbättra tillsynen av vårdhem i kritiska områden såsom övergrepp och vanvård och vård av patienter med demens.

CMS officiellt kommit överens med inspektören allmänna rekommendationer till ramp upp tillsyn genom att ge tydligare vägledning till vårdhem, om vilka typer av episoder måste rapporteras, förbättra utbildning för personalen vid anläggningen, som kräver tillstånd vårdhem inspektörer för att registrera och spåra alla potentiella ärenden och uppföljning fall som avses brottsbekämpande organ.

Vanvård och misshandel av äldre patienter kan vara svåra att avslöja. Utredarna säger många fall redovisas inte eftersom utsatta äldre människor kan vara rädda för att berätta för ens vänner och släktingar mycket mindre myndigheterna. I vissa fall, försummelse och övergrepp kan maskeras av medicinska tillstånd.

Rapporten citerade exemplet med en 65-årig kvinna som kom till akutmottagningen i kritiskt tillstånd. Hon kämpade för att kunna andas, som lider av njursvikt och i ett tillstånd av delirium. Patienten visade sig ha opiater förgiftning på grund av ett fel på äldreboende. Rapporten sade en sjuksköterska gjorde ett misstag kopiering läkarens order, och patienten blir mycket större doser av smärtstillande medicin som följd. Kvinnan behandlas och skickas tillbaka till samma äldreboende. Sjuksköterskan fick avhjälpande utbildning, men anläggningen inte rapportera vad som hände. Rapporten kallas det ett exempel på vanvård som borde ha rapporterats.