Bell Race Star-Flex DLX Hjälm | Omdöme

Bell Race Star-Flex DLX Hjälm: Legend Möter Verkliga Livet

Jag hade chansen att upptäcka Bell Race Star-Flex DLX under de senaste 2019 Ducati Diavel 1260 S lansering i Spanien. Hjälmen, som har kommit från Bell ‘ s högkvarter i Santa Cruz, Kalifornien, såg precis lika klassiska som Bell hjälmar som vi minns som den föredragna lock för racing mästare.

Grundat 1923 som ett auto-delar-företag, i Bell, Kalifornien, Bell har gjort motorsport hjälmar för mer än 60 år. Roy Beck, grundaren hade varit en auto racer på 1930-talet, och han bestämde sig för att hjälmar, vilket var lite mer än tyg eller läder, som behövs för att vara säkrare. Richter ‘ s Bell 500-TX, en av hans första innovationer, hedrades med Excellens i Design Award från Museum of Modern Art (MoMA), och ett antal Bell hjälmar är på utställning på MoMA i New York City museum.

Bell Star, som infördes 1968, var den första full-face hjälm på marknaden. Bell hjälmar har burits av bil och motorcykel legender som Michael Schumacher, Jacky Ickx, Evel Knievel, och Kenny Roberts.

Teknik och allt mer välinformerade konsumenter tvinga tillverkarna att utvecklas, och att vara en legend är inte tillräckligt. Efter Bell-Riddell koncentrationen på 1980-talet, Bell namn var licensierad 1991 till en annan hjälm tekokare. Efter återtagande av varumärke av moderbolaget, och bildandet av Bell Powersports 2002, Bell har återvänt till framsidan av nätet.

Chris Sackett, Vice Vd, Bell Hjälmar, förutsatt att bolagets officiella ståndpunkt där Bell är på väg:

Ultimate Motorcykel: vem är det Som är målet kunden för Bell Race Star-Flex DLX?

Chris Sackett: Race Star-Flex är riktad mot åkare, med spår dag deltagare, och pendlare lika. Det har alla funktioner i ett race hjälm samtidigt som bland annat högtalare fickor och en bekväm passform. Den Panovision vyport ger ökad visa för pendlare och åkare. Det är lätt och aerodynamisk.

UM: Hur har Bell åter etablerat sig som en av de främsta hjälm tekokare, och vilka är några av de saker Bell gör för att uppnå en kontinuerlig förbättring?

CS: Vi är ständigt framåt och trycka skydd kuvert. Med åkare som går snabbare och snabbare, och fler och fler människor in den motorcykel utrymme, det är vårt jobb att erbjuda de mest skyddsutrustning för alla som väljer Bell Hjälm.

Min take på Bell Race Star-Flex DLX är som det ser ut, passar mitt huvud helt och sann-till-storlek, och känns lättare än luft. Carbon-fiber yttre skalet och finishen imponerade direkt ur lådan. Färgschema Ökning Matt/Blank Vit/Röd är en tidlös och smakfull.

Bell har också sett till det inre av Race Star är utformad med material som uppfyller behoven hos entusiaster och åkare lika. Inuti, Bell ‘ s egenutvecklade Flex liner ger effekt absorption (och Snell M2015 certifiering), medan kinden dynorna hålls på plats med magneter, göra bort för rengöring och ominstallation lätt. En magnet har även ett bekvämt håller den lösa änden av den hakband i schack. Plus, den tjusig vadderad hjälm väska med retro grafik fungerar som en carry på med pocket gott om utrymme, skydda Bell Race Star-Flex DLX från pre-ride gupp transatlantiska resor.

Under min resa upp i bergen på vägar av Sierra Nieves från Marbella på spanska Costa Del Sol vid Medelhavet, Klockan Race Star-Flex DLX kollade alla lådor. Siktfältet var, som utlovat, panoramautsikt, och faceshield är fria från distorsion. Ventilationen var utmärkt, och hjälmen kände säkert snug. Även efter flera timmar i en mängd olika väder, denna Stjärna var rätt diskret.

Detta eleganta locket tjänar full pott i min bok. Det är helt kompatibel stil-vis med Ducati Diavel jag testade, och jag skulle bära den när som helst. Bell Race Star-Flex DLX nu upptar ett utmärkt läge i min hjälm garderob.

Bell Race Star-Flex DLX Hjälm Snabb Fakta

Storlekar: XS-XXL
Färger: Lux Matt/Blank Svart/Orange, Matt/Blank Svart/Krom, RSD Formel Vit/Röd, Våg, Matt/Blank Borstad Metall/Grå; Uppsving Matt/Blank Vit/Röd (testade)
Bell Race Star-Flex DLX Hjälm Pris: sek 750 MSRP

Bell Race Star-Flex DLX Hjälm Recension | Photo Gallery