Sammy Miller och Dougie Lampkin: Six Days Trial Legends

Sex Dagar Rättegång Legends

Skottland är ett land som är känt för sin fantastiska natur, från sina gamla highland landskap till en av de renaste stränderna i världen har sett. Men, det är den historiska Scottish Six Days Trial som verkligen öppnar dörren till mycket av vad Skottland har att erbjuda. Cykling, tillför en helt ny dimension till landet.

Den Skotska Sex Dagar Trail är en motorcykel händelse som testar kunskaper av ryttare från hela världen. Det är främst inriktat på Lochaber område i Skottland och gör det möjligt ryttare för att konkurrera med professionella och ryttare över allt från ljunghed till vanliga vägar.

Ett brett spektrum av åldrar också gärna delta. Äger rum över 6 på varandra följande dagar, 100 km och 30 delar, bestående denna spännande uppgift kräver inga kort mått av beslutsamhet, hårt arbete och beslutsamhet.

Två av de personer som har upprepade gånger behärskar Sex Dagar Lederna är Sammy Miller och Dougie Lampkin. Miller, 85 och en MBE, är en veteran i cykling arena med ett museum över sin egen i sin Hampshire hem, medan Lampkin, 43, är fortfarande i mitten av byggnaden hans redan imponerande karriär.

Ändå, var går från styrka till styrka idag, särskilt i termer av deras produktiva och frikostiga samarbete med den populära cykling mode märke Belstaff, där varje part har haft stor nytta.

Från utrustning till intervjuer, Belstaff har förebådade dessa cykla hjältar för år, och i Millers fall deras förhållande har sitt ursprung ända tillbaka 1954. I en intervju med Belstaff, Miller intrikat beskrivs förutsättningar att bli vad som skulle komma att vara ett nära band med varumärket, som anger att när du blir ombedd av en annons, som han skrev till dem och begära en kostym att bära under hans nästa gå på den världsberömda Rättegång.

Dougie Lampkin

De svarade typ: “vi kommer att stödja dig i Scottish Six Day. Skicka oss dina mått och vad du vill.” Bara sådär, en okrossbar unionen bildades mellan Miller och Belstaff, och alla har spelat en del i varandras framgång. Miller var fortfarande konkurrerande när han var då 76 år, och även idag fortsätter han att klättra på sina cyklar för demonstration händelser.

Dessutom, enligt Belstaff, Lampkin har hittills haft “fem i rad World Inomhus och sju på varandra följande Värld Utomhus-Vm tillsammans med segrar i Scott Spår och World Team Championships”, briljera som en statsman. Han vann Sex Dagar i Spår en svindlande 12 gånger, och för två år sedan nästan blev den första personen någonsin att rida en ren Prövning.

Lampkin i de senaste Sex Dagars prov Lopp i början av Maj förlorade ut till James Dabill, föra sin 7 raka segrar i rättegång med anor från 2012 till ett slut. Fortfarande, Miller ‘ s engagemang för hantverk har aldrig stannat en gång heller. Han vann rättegången fem gånger på 1960-talet, och i dag återstår som inspirerat om cykling och konkurrens än någonsin tidigare.

Sammy Miller

Ingen tvekan om Lampkin skulle vilja ha den för halva karriär som Miller har haft! Fortfarande, som nyligen två legender träffade på Millers Hampshire museum. Den över generationsgränserna cykling legender bantered fram och tillbaka, och det är klart genom dessa möten är att de händelser och Prövningar är i goda händer.

Det är en mild känsla av att passera en ficklampa, med Lampkin om att han “kommer att ta ut [Sammys] replica GOV 132 Ariel”, som Miller hade en gång byggt själv, och de två red tillsammans i varandras sällskap. Det finns en ömsesidig respekt mellan dem som överskrider den tid som kan hålla god sportsmannaanda och mc sport sig vid liv länge.