CU: s Board of Regents vill ha studenter att bättre förstå samhällskunskap. Här är vad det innebär för varje campus.

På uppdrag av Universitetet i Colorado Board of Regents, CU Colorado Springs campus kommer att rulla ut en ny samhällskunskap utbildning och Boulder och Denver campus kan bli nästa.

Programmet, som godkändes under en fredag Board of Regents möte, har varit vaktad för mer än ett år på Regent John Carson, R-Greenwood Village, som sade att många studenter saknar en grundläggande förståelse av Usa: s grundande dokument, historia och politiska processer.

“Vi verkar i en tid där det bara är en massa obehagliga oenighet och slåss bland människor med olika idéer och inte hanterar det på ett civilt sätt,” Carson berättade för Denver Post. “Vi ville att föreslå att vi har ett mycket bra system av den här regeringen som har fungerat i över 200 år och människor behöver för att komma tillbaka för att säga” Hej detta fungerade. Du hade denna oenighet. Du har arbetat ut dem genom denna process. Det är en bra process.'”

På DISTRIBUNALER samhällskunskap programmet — som beräknas kosta en halv miljon dollar per år, även om ingen vid styrelsemöte visste exakt hur det skulle finansieras ännu är godkänt att ha sju komponenter. Några av de element som inkluderar en två veckors studieresa till Washington, D.C., en ny mindre med intyg alternativ, och en hel center tillägnad studiet av utvecklingen av den Amerikanska Konstitutionen.

Den nya samhällskunskap programmet på DISTRIBUNALER kommer att starta så tidigt som i detta fall.

RELATERAT: CU Denver gör $802M ekonomiska konsekvenser för Colorado årligen, campus tjänstemän säger

Carson och regents deltar i styrelsens universitet utskottet frågade Colorado Springs, Boulder och Denver campus för att skriva förslag som beskriver deras vision av en förnyad samhällskunskap utbildning.

DISTRIBUNALER ” förslag var uppe för godkännande fredag medan CU Denver och Boulder legat i skymundan eftersom Carson sa att deras idéer som behövs för att kunna vidareutvecklas.

“Vi kände med de andra två campus vi ville se mer fokus på det faktiska grundandet dokument, Konstitutionen och Bill of Rights, Federalist Papers, dessa typer av saker,” Carson sa. “Deras medborgerliga engagemang aspekter var solid, men jag tror att vi ville se mer på grundläggande handlingar och utvecklingen av vårt system av regeringen från dem.”