Trump tecken för att införa nya sanktioner mot Iran, varnar USA: s “återhållsamhet” är begränsad

President Donald Trump, varnar för att USA: s “återhållsamhet” har gränser, undertecknat en verkställande order måndag införa ytterligare ekonomiska sanktioner mot Iran i uppenbart som hämnd för downing av en AMERIKANSK drönare i förra veckan.

Trump sade att den nya “hårda” sanktioner kommer att förneka att Irans högste ledare, Ayatolla Ali Khamenei, och andra ledande tjänstemän att få tillgång till finansiella resurser.

“Vi kommer att fortsätta att öka trycket på Teheran,” Trump sade i en Oval Office ceremonin deltog Vice Ordförande Mike Pence och finansminister Steven Mnuchin. “Aldrig kan Iran har kärnvapen.”

“Vi söker inte konflikt med Iran eller något annat land,” Trump extra. “Jag tror att en hel del av återhållsamhet har visat oss, men det betyder inte att vi kommer att visa det i framtiden.”

Tillfrågad av en reporter om de nya sanktionerna var ett svar på Irans downing av en AMERIKANSK drönare över Hormuzsundet förra veckan, Trump sagt att “du kan nog lägga till att i denna.” Men sedan sa han, “Detta är något som kommer att hända ändå.”

Trump talade efter Irans flotta chef varnade Usa på måndagen att Iranska styrkor kunde skjuta ner mer övervakning drönare om de bryter mot landets luftrum. De kommentarer som Statssekreterare Mike Pompeo kom i Saudiarabien för samtal med Arabiska allierade i persiska Viken.

“Fienden skickas sin mest sofistikerade … och mest komplicerade övervakning flygplan” för att spionera på Iran, och “alla såg downing av drönare,” Iranska Bakre Omgivande Hossein Khanzadi sade på måndagen, med hänvisning till den AMERIKANSKA Flottan RQ-4 Global Hawk drönare sköts ner av Iran på torsdag.

Händelsen tak en vecka av spänningar efter attacker på två kommersiella tankfartyg nära oslo den 13 juni. Usa skulden tanker angrepp på Iran, som har förnekat inblandning.

Khanzadi sade downing av drönare kan “alltid upprepas, och fienden vet det,” Tasnim News Agency rapporterade.