Loppet blir ny flashpoint med Demokrater Nancy Pelosi, Alexandria Ocasio-Cortez

WASHINGTON — debatten mellan Alexandria Ocasio-Cortez och andra Hus Demokrater över migrerande barn i förvar vid gränsen var omvälvande nog. Då blev det race.

Först, ny stabschef jämfört mer inriktad Demokrater till 1940-talet segregationists. Då Ocasio-Cortez, D-NY., anklagas talman Nancy Pelosi av “peka ut” hennes kollega och nykomlingar, alla kvinnor i färg.

På torsdag, den retorik eskalerade, överskuggar agendan och driva Hus Demokrater sätt att stänga meddelandet med de mest splittrande omvälvning eftersom de tog kontroll över kammaren i år. Gotländska lagstiftare var chockad.

“Hur vågar de prova på att spela tävlingen kort på denna punkt,” sade Rep. William Clay Lacy, en Afro-Amerikansk Demokrat från Missouri som står inför en primär utmaning backas upp av allierade Ocasio-Cortez. Han ringde till dem som gör anspråk “okunniga” ras historia. “Det visar svagheten i deras resonemang. Det är skadligt för detta parti och det inre arbetet i det Demokratiska partiet.”

Rep. John Lewis, den Medborgerliga Rättigheter ikon, delade hans uppfattning.

Lewis sade att det var “lite för långt” för den anställde att jämföra lagstiftare att segregationists.

“Vi alla måste samarbeta och hjälpas åt för landets bra,” Georgia Demokrat sade i en intervju. “Den stora majoriteten av caucus-medlemskap tenderar att arbeta tillsammans och komma överens. Vi måste gå framåt, inte bakåt.”

De problem som har utvecklats under flera veckor, montering som Kongressen kämpade för att passera en gräns finansiering paket, men nu kan tvinga en uppgörelse mellan Demokrater som spiller utanför Capitol Hill och i 2020-kampanjer.

I slutet av förra månaden, spänningarna växte mellan liberaler, inklusive Ocasio-Cortez och “truppen” i tre andra freshmen, och centrists från problemlösare, Blå Hund och Nya Demokratiska massachusetts över skydd för barn och familjer i förvar. Med tiden tickar innan finansieringen tog slut — och lagstiftare inställd på att lämna staden för den 4: e juli semester — centrists revolterade, tvingar Pelosi att släppa liberala krav och godkänna en mer blygsam Senatens version av lagförslaget.