Russell Westbrook kommer till Raketer för Chris Paul, enligt AP källa

LAS VEGAS — EN person med kunskap om situationen, säger Oklahoma City Thunder har handlat Russell Westbrook till Houston Rockets för Chris Paul, en skaka av högsta punkt vakter och ett drag som återförenar Westbrook med James Harden.

Thunder är också komma i första rundan plockar 2024 och 2026, samt rätten att byta första-brännboll i två andra årstider, enligt den person som talade till Associated Press på villkor av anonymitet torsdag eftersom handeln har inte aviserats.

ESPN första rapporterade avtalet.

Det är en del av en massiv skaka av Oklahoma City, som handlas Paul George till Los Angeles Clippers och nu skickar Westbrook — sin franchise-spelare — till en annan West rival samtidigt lägga till en enorm lagring av draftval. Åska fick fem första-brännboll i handeln med Clippers för George.

Och det spricker upp ihopkoppling av Paul och Härda i Houston, ett lag med titel ambitioner. Westbrook och Harden var Åska lagkamrater, en del av ett team tillsammans med Kevin Durant som gick till 2012 NBA-Finaler och förlorat, LeBron James, Dwyane Wade och Miami Heat.