Tidigare Park Hill Golf Course i fastigheten säljs för $24 miljoner köpare planer utveckling

En $24 miljoner försäljningen av 155 hektar tidigare Park Hill Golf Course i fastigheten meddelade torsdag, och Denver-baserade värdepappersföretag köpa mark sa bostäder, rekreation och öppna ytor är bland utveckla alternativ till den kontroversiella paket.

“Vi ser fram emot att (delta) i särskilda, tankeväckande samtal med gemenskapen för att höra deras åsikter om behovet av öppna ytor och rekreation, prisvärda och olika boende alternativ för befintliga och nya invånare, och grannskap tjänster för att förbättra det existerande samhället”, sade Andrew R. Klein, rektor på Westside Investment Partners, i ett pressmeddelande.

För år, Park Hill Golf Course i fastigheten ägdes av Clayton Förtroende, som används resultat från kursen för att finansiera förskoleverksamhet arbete Clayton Tidiga Lärande.

Försäljning “säkerställer långsiktig hållbarhet” i Clayton ‘ s uppdrag, sade Charlotte Brantley som representerar Clayton Tidiga Lärande.

Kontroversen svällde när förutsättningarna för en försäljning dykt upp under de senaste åren.

Arcis Golf, golfbana operatör, lämnat in en stämningsansökan förra året hävda sin “right of first refusal” om en försäljning av fastigheten. I September 2017, staden utforskas att köpa paketet för $20,5 miljoner kronor.

Woody Garnsey, född i Denver som har bott i området sedan 1971, är en del av en stadsdel gräsrotsrörelse som försöker att skydda egendom från utveckling.

“Vi har kämpat i två och ett halvt år nu mot alla utsikter att evig open space bevarande servitut är att rivas upp eller modifieras på något sätt,” Garnsey sagt.

Landet är för närvarande i en stad som innehas servitut begränsning som inte tillåter utveckling. Staden, innan Arcis, sprang golfbanan för 50 år. Under 1990-talet, staden som betalas Clayton $2 miljoner för att sätta utveckling begränsningar på marken.