2020 Harley-Davidson LiveWire Granskning: Den 23 Snabb Fakta

2020 Harley-Davidson LiveWire Granskning: Den Inkopplad

Harley-Davidson chockade många i 2014 när det släppt information om Projektet LiveWire—Motor Company ‘ s första någonsin elektrisk motorcykel. Trettio-tre demo-cyklar var byggd och testad av över 12 000 människor i hela världen.

Harley tog ingången och avslutade den slutliga utformningen av sin produktion LiveWire, som debuterar som ett 2020-modell. Harley-Davidson säger att produktionen versionen är 100 procent skiljer sig från Projektet LiveWire-version.

H-D presenterade produktionsversionen under 2018 Milano Motorcykel Show (EICMA), och väntan började att testa ett mycket oväntat skapelse från ett företag som är känt för sin 45-graders V-twin och äldre köpare demografi.

Vi åker till Portland, Oregon, för att åka Harley ‘ s LiveWire. Här är snabba fakta.

1. Riding en elektrisk motorcykel är något alla måste uppleva att de—speciellt på 2020-Harley-Davidson LiveWire. Jag har ridit EV cyklar innan, men inte riktigt till den nivå av prestanda som de LiveWire erbjuder. Den LiveWire ger en sömlös gas erfarenhet, med all kraft omedelbart tillgängliga. Detta, tillsammans med avsaknaden av en koppling, växel shifter, och flera växlar, skapar en helt unik körupplevelse. Bara vänder och går.

2. När du slutar att ta tag i för koppling eller redskap shifter, du kan verkligen engagera sig med nuet. Det är en stund med nästan noll buller utom de som är runt omkring dig, oavsett om det är en ekorre prasslande löv på vägarna nära en backroad korsning eller ett par argumentera på hörnet downtown.

3. När du flyter med gasreglaget fast, det är det närmaste du kommer att flyga—inte flyger inom en mekanisk maskin, utan snarare en fågel. Den LiveWire producerar en del gnäll när du accelererar och under motorbromsning. Den remdrift låter ibland som en snabb kvittra av en polis siren precis bakom (hade mig orolig två gånger!).

4. Det är 15,5 kWh Litium-jon-batteri har en hävdade utbud av 146 km från stadens utbud—70 miles av ihållande 70 km / h motorväg använda, och 95 km av kombinerade stadsmiljö och motorväg ridning. Jag cyklade omkring 65 mil, med de flesta av dem km i pigg icke-urbana inställningar och hade 19 km kvar på laddning. För den avsedda marknaden för stadens pendlare, är denna rad presenterar inga problem. Som för helgen jaunts medan fragmentering backroads i en snabbare takt, ryttare måste planera sina resor runt laddstationer.

5. Den LiveWire har snabb laddning teknik. Ägarna kan gå från noll kostnad 100 procents laddning på en Nivå 3-stationen i en timme, eller en 80 procents laddning på 40 minuter. Den LiveWire har en laddning som använder den typiska 120 V hushåll uttag och butiker under sätet. Laddningen tar mycket längre—upp till 10 timmar för full laddning. Harley-Davidson säger att lösningen här är att behandla den motorcykel som en mobiltelefon och ladda varje natt efter användning. För de som kräver snabb laddning hemma, en 240 V Nivå 3-systemet kan installeras av en elektriker.

6. Den LiveWire har med 105 hästkrafter och 86 ft/lbs av vridmoment vid 0 rpm. Ja, all makt är omedelbart tillgängligt, vilket hjälper till att påskynda denna Harley EV från 0 till 60 km / h på 3 sekunder, och 60-80 mph i 1.9 sekunder. Naturligtvis, programvara kuddar ner svaret för att göra motorn användas. EV motorn kallas Uppenbarelse av Harley-Davidson och är en intern permanent magnet synchronous motor med vatten jacka kyla. Det snurrar upp till 15.000 varv / min. Harley-Davidson hävdar en toppfart på 110mph, men jag såg 116 km / h.

7. Gasrespons är skarp, som ger ögonblicklig gobs av makt. Att driva igenom snabba hörn eller långsam i-stadstrafik, jag kunde styra leveransen smidigt. När få av gasen, batteriet går till förnyelse läge. Detta ger laddning till batteriet för att lägga till utbud. Viktigt att ridning ridning erfarenhet, regen läge lägger motorbromsning.

8. 2020 Harley-Davidson LiveWire väger 549 pounds, men det känns mycket lättare. Batteriet i sig är 250 pounds, vilket på pappret ser ut som att det skulle orsaka några obalanserade frågor. Harley-Davidson utformad för motorcykeln så att tyngdpunkten är optimerad. Även om den massiva batteriet kan tyckas som om det skulle orsaka några tafatta hantering av frågor, som inte kunde vara längre från sanningen. Den LiveWire vikt är osynlig, även vid låg hastighet, manövrering via parkeringen trafik.

9. Andra sport ryttare kan riva LiveWire på stegar, men i den på allvar krånglig avsnitt, denna motorcykel kommer att ha noll problem. Vridmomentet är alltid där, och utan att oroa dig för att flytta, ryttare kan vara mer fokuserad på uppgiften—att ha kul.

10. Harley-Davidson gick full premie med elektronik på 2020 LiveWire, som inkluderar en sex-axeln IMU. Det har vad som H-D samtal Reflex Defensiv körning System—en samling av teknik som optimerar dragkraft under acceleration, retardation, och bromsning, med alla tillgängliga vid kurvtagning. Jag försökte bryta den bakre lös på lite blötare hörn och smällde på bromsarna i ett par mockup staden nödstopp. Ridning stöd system fungerar exakt som de ska, och med lite upptäckt av engagemang. ABS är inte utbytbara, men traction control kan besegras genom ett enkelt tryck på en knapp medan vid en hållplats. Jag avstängd antispinnsystem, eftersom jag hela tiden kände behov av att röka upp den bakre däcket—det är en extraordinär känsla när du ser rök och inte höra ljud.

Integrationen av följande elektronik är sömlösa, även som varumärken är krångligt:

Kurvtagning Förbättrad Låsningsfria Bromsar (C-ABS): bromsen tryck som krävs för att starta hjulen slirar vid kurvtagning är normalt lägre än trycket som krävs enligt straight-line funktion. Detta system ställer till det.
Bakre-wheel Hiss Begränsning: Detta system använder C-ABS-sensorerna och sex-axeln inertial measurement unit (IMU) för att hantera bak-hjulet lift under kraftig bromsning och ytterligare balans inbromsning och rider kontroll.
Kurvtagning Förbättrad Traction Control System (C-TCS): syftar till att förhindra att hjulet från överdriven spinning under acceleration när man går rak eller kurvtagning.
Dra Vridmoment Slip Control System (DSCS): syftar till att hantera den bakre hjulen slirar och förhindra bakre-wheel lock under regenerativ bromsning, som kan uppstå när föraren bromsar in på våt eller hal vägbana—en elektrisk motor variant på toffeln koppling koncept.

11. Europa 2020-Harley-Davidson LiveWire med fyra riding lägena—Sport -, Väg -, Regn -, Rad—och personliga lägen som kan anpassas helt efter. Sport är ett obestridligt favorit, vilket ger höga nivåer av motor broms-och minimala mängder av TC och ABS. Du kan säkert känna skillnaderna mellan de olika transportsätten, särskilt mellan Idrott och Utbud. Utbudet är ekonomin i ett läge med en mjukare gasrespons och mer regenerativ motorbromsning. Anpassa kartorna är enkelt på grund av den tryckkänsliga 4,3-tums TFT färg streck. Till exempel, justera traction kontroll görs bara genom att svepa med ett finger från låg till hög.

12. Ergonomi är typiska för en stående naken sportbike, den LiveWire att placera dig i en något framåt lutande ställning. Det är precis tillräckligt för sportig ergos, men inte tillräckligt om man lägger tyngd på handlederna medan ridning. Styret är brett, som hjälper till enkel manövrering under lugnare parkering-lott hastigheter och genom staden trafik. Installationen var bekväma för min nästan sex fot ram och en 32-tum innersöm, men långa sträckor av miles skulle få mig att flytta runt lite för att få bekväm. De 31,7-tums hög säte tillåter begränsad rörlighet under längre turer. Igen, denna motorcykel är optimerad för staden ridning.

13. Harley gick också premium med Showa fjädring komponenter, som hjälpte till i skarpa, sport-liknande hantering. Den LiveWire har med en 43 mm inverterad Separat Funktion Gaffel – Stor Kolv (SFF-BP) och en Balans Gratis Bakre Dynan Lite (BFRC-lite) chock. Jag känner inte ett behov av att justera fjädring, även om det var lite hård på bumpier i-town avsnitt. Chassit har en skarp linje vid kurvtagning, och är stabil under kraftig bromsning och acceleration.

14. Även tillskriva stellar hantering är Michelin Bästa Sport däck, vilket gör det enkelt att vända-på grund av sin höga prestanda däcksidan design. Skodd på 17-tums gjutna aluminium fem-ekerdesign som ser mycket Marchesini-ish, de storlekar som är 120/70 och 180/55. Detta betyder att du har massor av alternativ som är tillgängliga för att du ska Michelin inte uppfyller dina behov.

15. Harley-Davidson valde Brembo bromsar för LiveWire. En fyra-kolv monoblock bromsok kramar en 300mm skiva på framsidan, och en två-kolvs bromsok ut tillbaka modulerar den bakre 260 mm skiva. Den främre bromsen är lätt att dra på bromshandtaget och exakt engagemang för smidig trail bromsning. På tal om det senare, jag hejdade trail bromsning, och förlitade sig på regenerativ motor bromsning för att bromsa cykeln ner i hörnen. Den LiveWire-enheten lägger sig snabbt, gör det möjligt för mig att upprätthålla en jämn linje vid kurvtagning antingen före eller efter kraftig inbromsning.

16. Om elektrisk, Harley har en “Haptisk Puls” som påminner ryttare det är fortfarande en Harley-motor under dem. Aktiveras av magneter i Uppenbarelseboken motor, LiveWire ger en subtil pulserande—som en puls som gör att du vet att motorn är verkligen lever. Kom ihåg att påverka din väns bakdäck vid en hållplats? Det är vad det känns som—någon som är lätt att peka på baksidan av cykel som du sitter på ett ljus eller andra stopp. Du kan inaktivera den genom din återförsäljare, eller ställa in den på hög eller låg pulsering. Den Haptiska Pulsen stannar när ridning och är endast känt i stoppläge för att återge en tomgång känner. Det är en bra påminnelse om att motorn är på.

17. Vissa gillar inte utseendet på ett stort batteri inom en motorcykel, så Harley-Davidson: s design team fokuserar din uppmärksamhet på motorn under batteriet genom några snygga flödande linjer och silver motor botten. Stränghållare är sportig och rent, särskilt den bar som ser ut som en hästsko över bakdäck och ansluta till vipparm. Detta håller bromsljus, registreringsskylten, och bakre blinkers; skinny bromsljus är särskilt attraktiv. När du visar LiveWire från bakom, skulle du aldrig erkänna att det var en Harley-Davidson—det ser mer Europeisk än Amerikansk. LED-lampor lägga till mer till denna Europeiskt utseende, speciellt bak broms ljus, strålkastare, och främre blinkers. Den LiveWire verkar ha en bensintank, men att området fungerar som plats för laddning port. När du ansluter den kontakten där man skulle traditionellt fylla på med bränsle.

19. Den LiveWire är H-D Ansluta kompatibla, vilket gör att du kan ladda ner en app (iOS eller Android) och anslut motorcykel direkt till appen. Appen gör det möjligt ryttare för att kontrollera olika verksamheter:

Motorcykel status (batteristatus och tillgängligt utbud, ridning mode, ridning statistik)
Förbättrad säkerhet (cykel plats, om det är någon som manipulation med det, som misstänks vara stulna alert)
Laddning status och aviseringar (batteriets laddning i procent, i Nivå 3 laddar ipod platser)
Service påminnelser och meddelanden

20. Harley-Davidson har inte lämnat någon produktion. Med start i September, 2020-LiveWire kommer att finnas tillgänglig i 250 i världen auktoriserad återförsäljare, med 150 av de i Usa. Var och en av dessa återförsäljare kommer att ha minst en utbildad LiveWire mekaniker och säljare, tillsammans med en gratis Nivå 3 laddstationen.

21. Harley-Davidson säger att det LiveWire-batteri har en fem års garanti med obegränsad körsträcka. H-D säger livslängden på batteriet är tio år, beroende på hur mycket den används. Även LiveWire kommer med 500 kW gratis laddning på Electrify Amerika snabb-laddning stationer, även om du endast har två år på sig att använda det.

22. Precis som teknik och chassi, prissättning är också premium—2020 Harley-Davidson LiveWire säljer för $29,799 (MSPR).

23. En inriktning på den typiska EV köpare—tänk om den kultur de typiska Tesla-ägare—Harley-Davidson spikades upp det. Harley-Davidson oerhört marknader LiveWire-mot en ny demografiska bra-att-göra-ryttare—ettor av mångfald i mestadels urbana områden och är villiga att gå mot status quo. 2020 Harley-Davidson LiveWire är byggd för potentiella kunder med andra lyxvaror i deras liv, så som kläder, teknik-driven hem, och, naturligtvis, fyra hjul EVs. Denna premie motorcykel gör vad som behövs och har tillräckligt med kraft och komfort för att blidka olika nivåer av ridning, från stan pendling till pigg canyon rippning.

Körstil:

Hjälm: Shoei GT-Air
Jacka: Roland Sands Ronin
Handskar: Racer-Guide
Jeans: Alpinestars Vev
Base lager: Snickare Vistelse Torr
Stövlar: Alpinestars Oscar Rayburn

2020 Harley-Davidson LiveWire Specifikationer

Mått

Längd

84.1 i. (2,135 mm)

Total Bredd

32.7 i. (830 mm)

Total Höjd

42.5 i. (1,080 mm)

Sitthöjd, Lastad / Olastade

30. (761 mm) / 30.7 i. (780 mm)

Markfrigång

5.1. (130 mm)

Rake (styrhuvudet)

24.5 °

Trail

4.3 i. (108 mm)

Hjulbasen

58.7 i. (1,490 mm)

Däck, Typ

Michelin® Scorcher® “Sport”

Däck

Scorcher® “Sport”

Däck, Främre Specifikation

120/70 ZR17 58W

Däck, Bak Specifikation

180/55 ZR17 73W

Överföringskapacitet

0.34 qt (0.32 L)

Kylvätska Kapacitet

0.8 qt. (0.72 L)

Vikt, Som Levereras

549 lb. (249 kg)

Vikt I Körklart Skick

549 lb. (249 kg)

Totalvikt Betyg

949 lb. (430 kg)

Brutto Axeltryck Betyg, Framför

434 lb. (197 kg)

Brutto Axeltryck Betyg, Bak

580 nm. (263 kg)

Drivlina

Primary Drive (*Cert)

Spiral vinkelväxel , 55/17-tal

Final Drive (*Cert)

Bälte, 3/1-tal

Växellåda

Enda Hastighet

Utväxling (totalt): 1: a (*Cert) (X. XXX)

9.71

Chassi

Ram

Gjuten aluminium

Vipparm

Gjuten aluminium

Framgaffel

SHOWA® 43 mm Inverterad Separat Funktion Gafflar – Stor Kolv (SFF-BP®), fullt justerbar

Bakre Stötdämpare

SHOWA® Balance Gratis Bakre Dynan Lite (BFRC-lite®), fullt justerbar

Hjul Typ

Svart, Split 5-Eker Gjuten Aluminium

Fälgar, Främre Dia. / Bredd

17. (432 mm) / 3,5. (89 mm)

Hjul, Bak Dia. / Bredd

17. (432 mm) / 5.5 i. (140 mm)

Bromsar, Bromsok Typ

Dubbla 4-kolvs monoblock radiell montera front, dubbel-kolvs bak

Bromsar, Rotor Typ

Dubbla flytande bromsskivor (fram), flytande rotor (bak)

Bromsar, Främre Diameter / Tjocklek

11.8 i. (300 mm) / 0,2 tum. (5 mm)

Bromsar, Bak Diameter / Tjocklek

10.2 i. (260 mm) / 0,2 tum. (5 mm)

Bromsar, låsningsfria Bromsar (ABS)

Standard

Suspension Resor, Fram / Bak

4.5 i. (115 mm) / 4,5 tum. (115 mm)

Prestanda

Lean Vinkel Testmetod

J1168

Lean Vinkel Höger / Vänster (deg)

45 / 45

Elektrisk

Batteri

Litium-Jon, 12.8 V , 24 Wh, En 120

Laddning

Ombord på DC till DC-konvertering

Lampor (som per land-förordningen), Strålkastare

Alla LED, halvljus, helljus och signatur positionslykta

Lampor (som per land-förordningen), Svans/Stopp

LED med ljus rör svans

Lampor (som per land-förordningen), Framför Signal Lampor

LED

Lampor (som per land-förordningen), Indikator-Lampor

Helljus, blinkers, ABS, antispinn, EV fel

Lampor, Bakre Blinkers

LED, Gul

Mätare

4.3″ WQVGA-480×272 TFT-färgskärm med Sensor för Omgivande Ljus, 9 varning lampor, realtidsklocka och Integrerade Bluetooth-Anslutning till en Smartphone för att ge infotainment funktioner, inklusive turn-by-turn navigering, telefon, musik och röstigenkänning.

Electric Power Outlet

USB-C-type, utgång 5V 3A på

EV Specifika Innehåll: Motor

Vridmoment

86 ft-lb

RPM max

15000

Typ

Interna Permanent Magnet Synchronous Motor med Vatten Jacka kyla

Motor Namn

Uppenbarelseboken®

Inverter typ

IGBT

Pole Räkna

6

Effekt (hk/kW)

105 HP (78kW)

Diameter

6.69 i. (170 mm)

Stack Längd

3.94 i. (100 mm)

EV Specifika Innehåll: RESS

Typ

Litium-Jon

Kapacitet

Till 15,5 kWh totalt, 13.6 kWh min användbar

EV Specifika Innehåll: Laddning

Avgift Typ Av Kontakt

SAE J1772 Combo Inlopp (CCS1) / IEC 62196 Combo Inlopp (CCS2)

Ombord laddare, ladda priser

1400 W

AC väggen laddtid (inte verifierad)

Målet – Full laddning i 12,5 timmar
– Kan 12.6 km/timme avgift (MIC stad cykel)

DC snabb laddningstid (inte verifierad)

Målet – Full laddning på 1.0 hr
– Kan 192 km/timme avgift (MIC stad cykel)

DC till DC-konvertering

450W på 14.2 V

EV Specifika Innehållet: Olika

MIC City

146 mi (235 km)

Motorväg (70 km / h (ihållande)

70 mi (113 km)

Kombinerat

95 mi (152 km)

WMTC (World Motorcykel testcykel)

98 mi (158 km)

Infotainment

Handsfree Mobiltelefon – via Bluetooth

Standard

Röstigenkänning Språk: Telefonen fungerar bara

Via paras ihop iOS-eller Android-enhet

Röstigenkänning Språk: Tuner/Media/ Navigering

Via paras ihop iOS-eller Android-enhet

USB

USB-Typ-C

Bluetooth

Telefon – /media som stöds

Telematics

Standard

 

2020 Harley-Davidson LiveWire Översyn Fotogalleri