Brev: Verkligen slutet gerrymandering (7/13/19)

Verkligen slutet gerrymandering

Re: “Högsta Domstolens tolerans för rävspel har misslyckats med Konstitutionen,” juli 7 kolumn

Jag har bott i Denver i över två år. I en mage till demokrati, Högsta Domstolen bara legaliserade partipolitiskt rävspel. Detta innebär att “Vi Människor” måste ta rävspel-reformen i våra egna händer. 2018, fyra stater gått medborgare omröstning åtgärder för att minska effekterna av rävspel. Detta visar en växande rörelse för att se till att district-linjerna är demokratiska, som inte manipuleras av lagstiftare. Jag är stolt över att vår stat var en av dem.

Men vi enbart flyttade rävspel från händerna på staten lagstiftare att det händer av en oberoende kommitté. Vi behöver en enkel, objektiv matematisk algoritm. Här i Denver, vi kan göra en förändring. Vi kan förmedla kortast-splitline reformer för att avskaffa varje kommissionen för att rita linjer för 2021. Dessutom kan vi anta att rösta för godkännande våra kongressledamöter för att undvika den strategiska användningen av rävspel. Vi behöver våra lagstiftare att flytta på det omedelbart.

Alan Ivar, Denver

Skydda den smalspåriga

Re: “Stadens tåg-identitet testas,” 7 juli nyhet

Det var olyckligt, minst sagt, att södra Colorado drabbades av den fruktansvärda branden i vad jag anser vara den vackraste delen av staten. Jag har bott i Nevada och Kalifornien under de senaste åren, och inget kan jämföras med Colorado robusthet, vilda skönhet och historiska rötter.

Som sagt, jag kan räkna på mindre än en hand hur många bolag som är verksamma i bergen i ett historiskt perspektiv till gagn för alla. Jag kan inte skylla på järnvägen för vad som hände. Forest Service har erkänt att dess över-avvaktande hållning har resulterat i ett mer robust bränder under de senaste decennierna på grund av extra bränsle. Utan enstaka naturliga bränder, naturen kan inte kontrollera den naturliga livscykel besegrade träd/skräp. Den historiska betydelsen av den smalspåriga järnvägen är ett viktigt kulturarv.

Jeff Jensen, Littleton

Gå till Vita Huset

Re: “AMERIKANSKA kvinnor vinna allt den här gången på deras egna villkor,” den 8 juli nyhet