O ‘ Halloran: lämna av Barrett, Ray ge träningsläger chans för undrafted rookie Gooden

Kan Ahmad Gooden stiga från undrafted rookie att köra Jeff Holland och kanske Aaron Wallace för att göra anspråk på något av Broncos’ back-up outside linebacker fläckar? Vi kommer att börja ta reda på när praktiken öppnar torsdag.

Att spela på FCS Samford, Gooden dök upp i 46-spel och hade 273 tacklingar och 22 säckar, solid produktion oavsett graden av konkurrens. Under lågsäsong program, Gooden sa att han hade haft intresse från Baltimore, Arizona, Atlanta, och den Sajt som förslaget har utvecklats i slutet av April.

Gooden och hans agent tittade på djupkarta av dessa lag innan de beslutar att underteckna med Broncos. Det finns platser tillgängliga efter Broncos låt Shaq Barrett och Shane Ray skylt med Tampa Bay och Baltimore, respektive i free agency. Förekomsten av Von Miller och Bradley Chubb gjorde inte ont heller.

“I slutändan, de är två av de bästa i ligan just nu,” Gooden sagt. “Det var en annan stor sak om mig när det var dags att fatta ett beslut, som jag kunde plocka sina hjärnor och att de skulle höja mitt spel.”

Att växa upp i Talladega, Ala, Gooden sa att hans high school laget vann nio matcher i fyra år.

“För att summera, vi hade 40-50 killar varje säsong och jag tror inte att disciplinen var det för många killar och de var inte konsekvent arbetat för sporten”, sade han.

Samford rekryterade honom tidigt och Gooden sade, “jag kände att jag kunde göra ett intryck direkt. Jag visste att om jag skulle spela, de skulle ge mig möjlighet att göra det.”

På Samford, Gooden spelade stå-upp defensiven slutet, men han ofta hamnar i zon täckning och även arbetat i människan täckning. Broncos ” utanför linebackers kommer att förväntas att rada upp på bollen, men har också förmågan att släppa tillbaka.

Nämns i 6-fot-2, 245 pund, Gooden är på väg till en 53-man roster plats blinkar som en pass rusher, men också visa att han kan stå upp i kör spelet.