Trump berättar liberala Demokratiska congresswomen av färg för att gå tillbaka till “brott angripna ställen som de kom”

WASHINGTON Ordförande Donald Trump på söndagen attackerades en grupp av Demokratiska congresswomen av färg som utrikes födda bråkmakare som bör gå tillbaka till den “trasiga och brott angripna ställen som de kom,” ignorerar det faktum att kvinnor är Amerikansk medborgare och alla utom en var född i USA

Trump ‘ s tweets drog en skarp tillrättavisning från representanthusets talman Nancy Pelosi, som sade presidenten vill “göra Amerika vita igen.” Republikanska Rep. Justin Amash of Michigan, en Trumf kritiker som nyligen tog steg för att lämna sitt parti, som kallas anmärkningar “rasistiska och äckligt.”

Trump var nästan säkert att hänvisa till Rep. Alexandria Ocasio-Cortez i New York och hennes allierade i vad som blivit känt som den trupp. Den andra är Reps. Ilhan Omar of Minnesota, Ayanna Pressley av Massachusetts och Rashida Tlaib of Michigan. Bara Omar, från Somalia, är utrikes födda.

Med sitt inlägg, Trump införas igen sig själv i en klyfta mellan Pelosi och den liberala congresswomen, efter att erbjuda en oönskad försvar av den Demokratiska högtalare dagar tidigare. Pelosi har försökt att minimera Ocasio-Cortez inflytande under de senaste dagarna, vilket föranledde Ocasio-Cortez att anklaga Pelosi för att försöka marginalisera kvinnor i färg. “Hon är inte rasist” Trump sade på fredagen.

På söndag, Trump tonen förändrats.

“Så intressant att se “Progressiv” Demokrat Congresswomen, som ursprungligen kom från länder vars regeringar är en fullständig och total katastrof, den värsta, mest korrupt och inkompetent som helst i världen (om de ens har en fungerande regering på alla), nu högt och brutalt som talar om folket i Usa, den största och mäktigaste Nationen på jorden, hur vår regering är att köra”, sade han i tweets. “Varför inte de gå tillbaka och hjälpa till att fixa den helt bruten och brott angripna ställen som de kom.”