Nye “intelligent” NHS helsekontroller å være drevet av prediktiv analytics

Institutt for Helse og Sosial (DHSC) omsorg har annonsert en radikal endring til NHS helsekontroller, som lanserer en gjennomgang for å utforske hvordan analytics og data-drevet teknologier kan levere personlig helse råd til pasienter.

“New look” NHS helsekontroller har tenkt å gjøre forebygging og behandling mye mer effektiv ved å se på om skreddersydde programmer som tar alder, genetikk og sosioøkonomiske faktorer i betraktning, kan vi mer effektivt kan forebygge sykdom.

Endringene er en del av et større skifte fra “teppe tilnærminger” for folkehelsen, mot et modernisert, fremtidsrettede system som tar risiko eller personlige valg med hensyn til å utnytte den nyeste teknologien.

Tegning på utviklingen i kreft – den mest avanserte området av personlig medisin i form av oppdagelse og behandling – DHSC vil utforske hvordan dataene kan også brukes til å bidra til å redusere den enkeltes risiko for å utvikle andre forhold som er årsak til tidlig død, som for eksempel høyt blodtrykk, Type 2 diabetes, slag, nyresykdom og hjerte-og karsykdommer.

Disse “personlig, intelligent helse-kontroll” vil bli tilbudt til pasient grupper, basert på deres spesifikke risikofaktorer.

For eksempel, en test kan målrette mot å drikke råd på 40 til 49-åringer, som bruk av alkohol er mer vanlig i denne aldersgruppen, mens 70 til 74-åringer kan være målrettet med råd om hvordan du kan redusere blodtrykk.

En gjennomgang av NHS health check-programmet vil se på måter å maksimere opptaket, slik at flere kan dra nytte av nye smartere sjekker, rettet mot de som er mest i faresonen.

Helse sekretær Matt Hancock sa: “Personlig, forebyggende helsetjenester er kritiske til fremtiden-fit helse tjeneste vi ønsker å bygge. Vi må utnytte den nyeste teknologien og teknikker for å bevege seg bort fra one-size-fits-all tilnærming av fortiden.

“Gjennomgangen vi annonserer i dag vil være et viktig steg mot å nå det, som hjelper oss til å finne data-led, dokumentert basert måter å støtte mennesker til å oppdage, behandle og forebygge risiko for deres helse gjennom målrettet intervensjon.”

I dag, “one size fits all” helsekontroller er bestilt av lokale myndigheter, og tilbys på en standard basis for alle over en alder av 40-74, med lite hensyn til deres individuelle risikoer eller behov.

Regjeringen håper at den nye analytics-basert helsekontroller vil “understøtte” engasjementet er lagt ut i NHS Langsiktig Plan for å hindre 150,000 hjertet angrep, slag og tilfeller av demens.

Duncan Selbie, chief executive of Public Health i England, sa: “Logisk forebygging blir stadig mer tilgjengelig gjennom genomics og anvendelse av cutting-edge atferdsmessige vitenskap. NHS helsekontroller har vært veldig vellykket, og denne gjennomgangen er en flott mulighet til å lage neste generasjon de mest effektive i verden.”

I henhold til DHSC, over 14 millioner mennesker – 90% av kvalifisert befolkning – har blitt tilbudt en NHS Health Check i de siste fem årene, med nesten sju millioner har tatt opp tilbudet.

I denne perioden, og over 700.000 mennesker har blitt identifisert som å være høy risiko for kardiovaskulær sykdom.

DHSC hevdet anslagsvis 500 liv ble reddet hvert år som et resultat av NHS helsekontroller, men sa det var “potensial for folk å ha enda større nytte av en mer skreddersydd tjeneste.”

En del av gjennomgangen av NHS helsekontroller vil se på hvor digitalisering er mest hensiktsmessig, og vurderer å øke omfanget av råd sjekker kan tilby – for eksempel forebygging av muskel-problemer eller tidlig action på hørselstap.

Det vil også utforske et bestemt check-up for de som nærmer seg pensjonsalder, å bidra til å forhindre eller utsette fremtidige omsorgsbehov.

Relaterte artikler:

Regjeringen løfter £250m for Nasjonale AI Lab for å forbedre diagnostikk
Fem millioner frivillige til å ha DNA-analysert i nye prosjekter genomics
Rådgivende Serien: Population health management