Ny Undersökning Hävdar STORBRITANNIEN Animation Sektorn Har Uppnått Jämställdhet mellan könen, Medan VFX löneskillnaderna Är Brett

Den mest grundliga betänkande ännu på mångfald i STORBRITANNIEN animation, vfx, och post-produktion sektorer har kastat upp en mängd statistik — och en del överraskande resultat. Forskning har funnit att kvinnor utgör nu hälften av animation arbetskraft, och att människor av färg är bättre representerade inom dessa sektorer än i film-och tv-branschen i stort.

Rapporten genomfördes av BRITTISKA Tv med Alliansen, i samarbete med Animation STORBRITANNIEN och Tillgång till:VFX. Mer än för 1 150 arbetstagare i var tillfrågade.

Etnicitet

Det sägs ofta att den BRITTISKA film-industrin som helhet är det endast 3% BAME (svarta, Asiatiska, och etniska minoriteter). Dock korrekt att siffran kan vara, det är kastat i perspektiv av denna rapport, som visade att 18% av arbetskraften inom dessa tre branscher är BAME. Detta bryter ner till 19% i vfx, 18% i post-produktion, och 14% i animation.

Dessa siffror överträffa 14% figur för BAME representation i hela STORBRITANNIEN s befolkning i arbetsför ålder. I London, där vfx industrin är koncentrerad, att antalet är 40% — men, som påpekas i betänkandet, vfx-företag att rekrytera globalt, inte lokalt. Factoring i regioner där anställda rekryteras, konstaterar rapporten att vfx sektorn överstiger målet för proportionell representation av icke-vita människor, animation och postproduktion snävt missa det.

På en mer detaljerad nivå, resultaten är inte lika uppmuntrande. Till exempel, BAME anställda fyll endast 8% av ledande roller (även om rapporten tillägger att vissa resultat på denna nivå har ett stort utrymme för misstag på grund av ett för litet urval storlekar).

Fi:VFX Animation Summer School 2019.

Kön

En av de tre sektorerna, bara animation har nått jämställdhet. Kvinnor utgör 51% av de anställda (män är 46%, med de återstående 3% att identifiera som transpersoner, icke-binär, eller annan beskrivning). I produktionsstyrning, andelen kvinnor hoppar till 89%, i teknisk support, det störtar till 14%. Den kvinnliga arbetskraften är ungefär balanserad över ledande kreativ produktion (55%) och kreativ konstnär (49%) roller.

Bilden är olika i vfx, där endast 34% av de anställda är kvinnor, och de flesta av dem finns i administration och produktionsstyrning roller. Endast 27% av kreativa konstnärer inom denna sektor är kvinnor. Post-produktion är mer balanserad än väntat, med kvinnor, 45% av arbetskraften.

Dessa procentsatser är i allmänhet betydligt högre än de som finns i en liknande undersökning förra året. Rapporten varnar för att “det kan vara en del av undersökningen partiskhet här med att kvinnor är mer energi än män att svara på en undersökning om integration”, och konstaterar att förra årets statistik hämtades från en större pool av de svarande. Men den övergripande känslan är gradvisa framsteg, även om det återstår en uppdelning mellan kvinnor i ledning och administrativa roller och män i tekniska och kreativa positioner.

Dessa fynd i stort sett överensstämmer med en studie som nyligen genomfördes av Dr. Stacy L. Smith och USC Annenberg Integration Initiativ, i samarbete med Kvinnor i Animation. Först presenterades i juni, den forskning som undersökt kvinnors ställning i Amerikansk animation industrin i stor detalj. Den kom till slutsatsen att kvinnor har gjort stora framsteg inom vissa områden, såsom verkställande roller, men ändå fortsätter att möta en rad hinder.

Senioritet och löneklyftan

Rapporten pekar ut ett mönster som finns inom alla tre sektorer: den bristande representationen av kvinnor i ledande och mitten av nivå roller. Män tjänar i ledande eller mid-level roller (54%) i högre takt än kvinnor (44%). Bara 16 procent av de manliga arbetstagarna är i junior nivå roller, medan kvinnorna utgör 26 procent av de yngre leden.

“Även om det kan vara mer inkluderande än andra branscher finns det fortfarande inte en hel del av mångfalden, speciellt i ledande eller handledare positioner,” ett oidentifierat vit hane senior vfx artist sade i sitt enkätsvar.

En annan anonym vit ledande manliga vfx artist tillade, “jag har jobbat för tre stora vfx-företag i London, den 1: a och 3: e är ganska bra på att vara inkluderande. 2: a företaget jag jobbade för var något av en boys’ club, med en stor obalans av medelålders vita män i kreativa handledare roller. Generellt, dessa företag har fortfarande fler män i dessa roller och fler kvinnor i produktionen.”

Företräde rankas på animation, vfx, och post-production studios i STORBRITANNIEN.

Bristen på ledande nivå roller för kvinnor blir särskilt tydligt när man tittar på löneskillnaderna på studios. De uppgifter som är kända bara för vfx studios eftersom det endast är obligatoriskt för BRITTISKA företag med 250 eller fler anställda att rapportera löneskillnaderna siffror, och vfx-butiker är de enda företag som uppfyller kriterierna i dessa sektorer.

Mer än 88% av de topp-betala kvartilen på Industrial Light & Magic är män, 86% vid MPC, 85% på Framestore, 83% vid Bruket, och 83% på Dubbel Negativ. Kvinnor dominerar den lägre-betala kvartilen på vfx butiker: ILM (40,9 PROCENT), MPC (42,5 procent), Framestore (37%), Bruket (38.7%), Dubbel Negativ (40,2 procent).

Rapporterade löneskillnaderna data 2018/19 från de största vfx och post production-företag i STORBRITANNIEN

Slutsatser

En rad andra kategorier var täckt i STORBRITANNIEN rapport, inklusive pedagogisk bakgrund, sexuell läggning och funktionshinder. På det hela taget svarande ansåg att deras arbetsmiljö att vara välkomnande: 81% i animation angett att deras arbetsplats som “mycket” eller “mest inclusive,” med den siffran sjönk till 78% i vfx och 67% i post-produktion.

Forskarna identifierat följande förbättringsområden:

“Det finns en kompetensbrist och därför en stark kommersiell nödvändigt för att upptäcka latenta talanger från alla samhällen”, sade Neil Hatton, VD för BRITTISKA Tv med Alliansen. “Integration i inlägget, vfx, och animation där längre och mer permanent sysselsättning modeller är vanliga kommer att ha en helt annan dynamik i de delar av vår bransch som besättning upp för kortsiktiga projekt med frilansare genom informella nätverk. Rekrytering fokus i vfx, post och animation är fast på kompetens och potential. Det är mycket riktigt inte om att ‘som du vet” som en inkörsport till att få ett jobb.”

“Som industrin strävar efter att vara verkligt representativa data är avgörande för att ge en korrekt bild och precisera områden vi behöver fokusera på,” tillade Jennifer Smith, chef för integration på British Film Institute. “Vi välkomnar STORBRITANNIEN Skärmen gruppens rapport och tacka respondenterna för att ge sina uppgifter — inte bara visar en del uppmuntrande statistik i form av ratten rör sig i rätt riktning, men ger också en stabil baslinje från att bygga från.”

Rapporten har utförts för att fylla en kunskapslucka: statistik om mångfald i dessa särskilda områden var som tidigare saknade. Det var också tänkt som en uppföljning till lanseringen av Fi:VFX, en mångfald och integration icke-vinst, för två år sedan. De organisationer som står bakom rapporten har för avsikt att uppdatera sin forskning på en regelbunden basis. Bege dig till den BRITTISKA Tv Alliance ‘ s hemsida för mer information (den fullständiga rapporten kan laddas ned längst ned på sidan).