Möt CIO Rådgivande Panel: Lisa Smärgel

Chief Information Officer (CIO) vid Royal Marsden NHS Foundation Trust och ordförande i London CIO Council, Lisa Emery, är vår nästa Rådgivande Panel medlem tar del i vår profil serien. Lisa berättar om varför hon anser att kommunikation är nyckeln när det gäller att vara en effektiv CIO och vad hennes favorit bit av teknik.

Varför valde du att bli en NHS CIO?

På den tiden var det en relativt ny roll och den första gången de hade förtroende en CIO inlägg. Jag bestämde mig för att ta på sig den roll som det erbjuds möjlighet att leda förändring och för att påverka på en mer strategisk nivå.

Inom din organisation, vilken är den mest betydande digital uppnåendet av de senaste 12 månaderna?

Vi har enats om investeringar i våra strategiska digitala program, uppdaterat vår leverans tillvägagångssätt och re-branded IT-avdelningen. Det finns en enorm mängd av spänning i förtroende för den omvandling som ligger framför oss.

Vad kommer att vara den mest betydande av de kommande 12 månaderna?

Att skapa en digital arbetsplats för våra anställda, inklusive installation av Office 365 och single sign on, uppfriskande vår IT-infrastruktur och början av genomförandet av en ny elektronisk patientjournal.

Vad är det största hindret för att vara en mer effektiv CIO?

Bortsett från den uppenbara finansiering utmaningar, jag tror att du måste arbeta hårt på kliniska engagemang och ledarskap, särskilt när de konkurrerande dagliga operativa utmaningarna är så stora.

Vad är det största hindret för NHS ansikten totalt i att uppnå digital omvandling?

Att hitta ett sätt att stödja en förändring över alla förtroenden, att de digitalt gammal/förebilder eller de som är på en lägre utgångspunkt i digital löptid. Det finns ett behov av att få upp alla till en bra nivå samtidigt som stöder innovation.

Om du har något råd till andra NHS Cio: er, skulle det vara?

Fortsätta att kommunicera, hitta sätt att översätta digital vision i språk som är meningsfullt och helst icke-tekniska och motståndskraft är nyckeln, eftersom bra och omvälvande DET ofta blir mindre fokus än oplanerade driftstopp.

Som i NHS beundrar du mest och varför?

Vår front-line-lag, alla tjänster och discipliner.

Om du har fått £30 miljoner kronor att spendera på digital transformation inom ditt förtroende, var skulle pengarna gå?

Det finns massor av system i vår strategi att detta skulle stödja, såsom elektronisk dokumenthantering, e-förskrivning. Men jag vill också använda det för att investera i systemet interoperabilitet planer på att verkligen åstadkomma förändring genom hela vår hälso-och sjukvård ekonomi.

Vad är den mest över-hyped digital innovation i hälsa?

Hoppa till komplexa lösningar för då enkla och kära kommer att göra. Vi talar om telemedicin, AI, big data och ofta alla våra kliniker behöver just nu är något enkelt som du tillgång till GP register och möjlighet att visa dokument och bilder i ett och samma ställe.

Vad är det mest under-rated digital innovation i hälsa?

Med hjälp av enkla lösningar för att få information tillsammans för vårt kliniska kollegor.

Och några icke-digitala frågor, vad är det värsta jobb du någonsin har haft och varför?

En lördag jobb att fylla sylt munkar av dussin. Satte mig av dem för livet!

Om du fick bjuda tre personer, levande eller döda, till middag, vem skulle de vara?

Jag är inte arg på denna fråga som du känner att du bör ha en riktigt djupgående svar! Jag kommer att gå med vänner som nu har flyttat till andra delar av världen, för en kväll för att fånga upp gamla historier och höra om deras nya äventyr.

Vad är det för bakgrundsbild på din dator?

Ett panorama av en favorit semester plats i Portugal.

Vad är din favorit del av teknik hemma och varför?

Mitt trådlösa, bärbara Bluetooth-högtalare – går överallt, inklusive på semester. Och naturligtvis den obligatoriska power bank!

Om du skulle ha något annat jobb, vad skulle det vara?

Jag skulle gå tillbaka till labbet för att tillfredsställa en fascination med vetenskap och mikrobiologi i synnerhet.

I en film av ditt liv, vem skulle spela dig?

Crikey! Duracell bunny?