Møte CIO Rådgivende Panel: Lisa Emery

Chief Information Officer (CIO) på Royal Marsden NHS Foundation Trust og leder av London CIO Råd, Lisa Emery, er vår neste Rådgivende Panel medlem tar del i vår profil serien. Lisa snakker om hvorfor hun tror at kommunikasjon er nøkkelen når det kommer til å bli en effektiv it-direktører og hva som er hennes favoritt stykke teknologi.

Hvorfor gjorde du bli en NHS CIO?

På den tiden, det var en relativt ny rolle, og første gang den tillit som hadde en CIO innlegget. Jeg bestemte meg for å ta på seg rollen som det gis mulighet til å lede endring og til å påvirke på et mer strategisk nivå.

I din organisasjon, hva er den mest betydningsfulle digital oppnåelse av de siste 12 måneder?

Vi har avtalt investering i vår strategiske digitalt program, oppdatert leveransen vår tilnærming, og re-branded IT-avdelingen. Det er en stor mengde av spenning i tillit til den transformasjonen som ligger foran oss.

Hva vil være den mest betydningsfulle av de neste 12 månedene?

Å opprette en digital arbeidsplass for våre ansatte, inkludert utbygging av Office 365 og single sign on, forfriskende vår IT-infrastruktur og begynnelsen av implementering av nye elektroniske pasientjournalen.

Hva er den største barrieren for å være en mer effektiv it-direktører?

Hvis vi ser bort fra det åpenbare finansiering utfordringer, jeg tror du trenger å jobbe virkelig hardt på kliniske engasjement og lederskap, særlig når de konkurrerende dag til dag operasjonelle utfordringene er så store.

Hva er den største barrieren NHS ansikter totalt i å oppnå digital transformasjon?

Å finne en måte å støtte endring på tvers av alle stoler, være seg digitalt modne/forbilder eller de som er på et lavere utgangspunkt i digital modenhet vilkår. Det er et behov for å få alle opp på et godt nivå på samme tid som å støtte innovasjon.

Hvis du har ett råd til andre NHS CIOs, ville det være?

Holde kommunisere, finne måter å oversette digital vision inn i språket som gir mening og fortrinnsvis ikke-teknisk og elastisitet er viktig, fordi god og transformative DET ofte blir mindre fokus enn ikke-planlagt nedetid.

Som i NHS beundrer du og hvorfor?

Vår front-linje lag, fra alle tjenester og fagområder.

Hvis du fikk £30 millioner kroner til å bruke på digital transformasjon innen din tillit, hvor ville at pengene går?

Det er nok av ordninger i vår strategi at dette ville støtte, for eksempel elektronisk dokument management, e-forskrivning. Men jeg vil også ønsker å bruke den til å investere i system-wide interoperabilitet planer om å virkelig effekt endre rett over vår helse økonomi.

Hva er den mest over-hyped digital innovasjon i helse?

Hopp til komplekse løsninger når enkle de vil gjøre. Vi snakker om telehealth, AI, big data og ofte alle våre klinikere trenger akkurat nå er noe enkelt som tilgang til GP-poster og evnen til å vise dokumenter og bilder på ett sted.

Hva er den mest underkjente digital innovasjon i helse?

Ved hjelp av enkle løsninger for å bringe informasjon sammen for vår kliniske kolleger.

Og noen ikke-digital spørsmål, hva er det verste jobben du noen gang har hatt og hvorfor?

En lørdag jobb å fylle jam doughnuts ved dusin. Sette meg av dem for livet!

Hvis du kan invitere tre personer, levende eller døde, til middag, hvem ville de være?

Jeg er ikke sint på dette spørsmålet som du føler at du bør ha en virkelig dyp svar! Jeg kommer til å gå med venner som nå har flyttet til andre deler av verden, for en kveld for å fange opp på gamle historier og høre om deres nye eventyr.

Hva er det som bakgrunnsbilde på din hjemme-pc?

Et panorama av en favoritt ferie sted i Portugal.

Hva er din favoritt stykke teknologi hjemme, og hvorfor?

Min trådløs, bærbar Bluetooth-høyttaler – overalt, inkludert på ferie. Og selvfølgelig den obligatoriske power bank!

Hvis du kunne ha noen annen jobb, hva ville det være?

Jeg vil gå tilbake til laboratoriet for å tilfredsstille en fascinasjon med vitenskap, og mikrobiologi i særdeleshet.

I en film av ditt liv, som ville spille deg?

Crikey! Den Duracell kaninen?