Sean Clarke, Har Utnämnts Till Vd På Aardman Animations

Den berömda British animation outfit Aardman Animations meddelade idag att Sean Clarke skulle lyckas David Sproxton som studio s verkställande direktör. Sproxton, 65, som grundade studion med Peter Lord, är att kliva ner från sin roll som chef för studion efter 43 år.

Clarke är en tjugo-årig veteran i studion, och hade varit igång i studion internationella rättigheter och marknadsavdelningen för mer än ett decennium.

Sproxton kommer att fortsätta sitt samband med studio genom att sitta på Förvaltaren Styrelsen samt konsulttjänster på olika projekt.

Förra året, Sproxton och Herren har förändrat företaget i en personalägd studio, vilket gör den till en av de största animation studios i världen som är majoritetsägt av sin arbetskraft. Clarke ‘ s utnämning är en del av övergången till en personalägd drift. “Vi var fast beslutna att hitta den bästa möjliga kandidaten för rollen, vilket är avgörande för att säkra studio framtiden, särskilt i dess anställd som ägs inkarnation,” Sproxton sade i ett uttalande i dag, och tillade, “jag är mycket glad över att Sean skära igenom mycket stark konkurrens för att ta min plats. Han har en djup förståelse för den kreativa kulturen på Aardman – som kommer att säkerställa kontinuitet – dessutom till ett mycket starkt, tydligt och spännande strategi för att ta företaget framåt, så det kommer säkert inte att vila på sina lagrar.”

Sean Clarke gick Aardman som chef för konsumentprodukter i 1998, efter flera år som STORBRITANNIEN licensiering chef för Disney Consumer Products. År 2008 blev han chef för rättigheter och varumärkesutveckling, ansvarig för den globala varumärke, utveckling och distribution av Aardman och tredje-parts rättigheter över alla plattformar: film, tv, dvd och digital, merchandising & licensing, och tema attraktioner och evenemang. Enligt dagens pressmeddelande:

Han bidrog till att utveckla Aardman rättigheter team, som nu består av 30 personer och arbetar över 170 territorier över hela världen, lanseringen av studio s Youtube-kanaler, som för närvarande överstiger 1,2 miljarder visningar per år, och studio bredda sin verksamhet till nya områden av fängslande handling, inklusive dess första Shaun Fåren Land som öppnat i Sverige 2015.

“Det är en ära att vara med på den MD [vd] roll och ett privilegium att vara ledande Aardman i detta spännande ny era av de anställdas ägande,” Clarke sade i ett uttalande. “Studio s styrka har alltid varit i sin visionära kreativitet och berättande kompetens som, i kombination, gör att vi kan anpassa sig till nya plattformar och förändringar i hur vi konsumerar underhållning samtidigt som den levererar konsekvent inspirerande, rolig och engagerande animation. Se till att våra oberoende anda och vår unika blandning av innovation och integritet står i centrum för allt vi gör – samtidigt vårda och stödja sensationella nya annonser tillsammans med våra befintliga register över otrolig talang – kommer att vara en vägledande princip.”