Joe ‘ s View: NHS Alfabetet

På sin siste tur til den lille greske øya Nisyros, Professor Joe McDonald grunner på de tre kongene av NHS DET, og om NHSX vil være i stand til å bringe dem alle sammen.

Havnen på Nisyros er bare dypt nok for oss å fortøye båten slik at vi parkerer opp nervøst foran håndfull patriotically blå og hvite tavernaer , så fagmessig av pensjonert valnøtt-overfor fiskere på benker som foran den lille havnen.

Nisyros er en tre timers seile med en sterk, varm sørlig blåser fra den greske øya Kos, hvor Hippokrates grunnlagt i moderne medisin. Lokale legenden sier at han åpnet et helse-spa her på Nisyros ved hjelp av den naturlige varme kilder som flyter i sjøen (på steder havet er et varmt bad) på grunn av fortsatt aktiv vulkan som forårsaket øya for å komme til. Øya er omtrent sirkulær med dampende svovelholdig vulkan i sitt hjerte, sin bakker spektakulært terrassert med gamle oliventrær, og bare syv kilometer i diameter.

Det er ikke veldig mye å gjøre på Nisyros og internett foreslår tre ting som kan gjøres på en dag tur med leid scooter, for det første et besøk til krateret som er fascinerende og gratis hvis du får det før 10 am, ledsager som bemannet billettkontor ikke kommer før etter vi hadde fullt utforsket området. Du trenger bedre sko enn vi hadde, pytter er av svovelsyre.

For det andre, nudiststrand på Pachia Ammos ble nådd via en svært smal hylle med en bratt fall på den ene siden til den turkise vann og spisse steiner hundre meter nedenfor. Jeg ble lettet over å ikke møte mer erfarne nudister kommer den andre veien. Det var ingen passerer steder.

Mannen bak museum

Når det er fullt påkledd vi kom tilbake på Vespa til å besøke den tredje store attraksjonen på Nisyros de gamle festningsverkene over øyas hovedstad, Mandraki (befolkning 682). Jeg var gobsmacked av deres omfang og den fantastiske kvaliteten av steinarbeid og det faktum at jeg hadde aldri hørt om dem.

Du kunne ikke passe en mynt mellom steinene som fremdeles står to årtusener etter at de ble plassert her i dagene av Hippokrates av Kong Mausolos av Caria. Mausolos var ansvarlig for en annen spektakulære byggeprosjekt, en av de berømte syv gamle underverkene i verden, Mausoleet på Helicarnassus. Ja, han ga oss ordet mausoleum. Han ga oss den spektakulære rock gravene i Dalyan i Tyrkia. Så han opprettet tre av verdens mest teknisk avanserte engineering prosjekter av sin tid, hvorav to er fortsatt intakt 2500 år på.

Pre-internett verden

Drikke en pre-middag G&T tilbake på båten og jeg tenker “hvordan gjorde en person kjøre de tre største prosjektene i kjent verden over en betydelig geografi, selv uten en postal service, never mind internett eller telefoni?”.

Internett har lite å fortelle oss om Mausolos fordi teknologien av det skrevne ord som Hippokrates ville transformere medisin var bare kommer til å bli. Noen inskripsjoner som forteller oss at han giftet seg med sin søster og slaktet dem som var illojale og hersket mellom 377 og 353 F.KR.

Vi vet også at Caria var en del av den opprinnelige Lycian føderasjon hvor den første frø av demokrati var plantet og på hvilken grunnleggerne av USA basert sin grunnlov. Federation (tror NHS) var en kombinasjon av by-land som Caria (tror regional health authority) som hver har sendt tre representanter til den sentrale møteplass der politiske avgjørelser ble tatt og budsjetter som er tildelt.

De representanter ble deretter gitt klare instruksjoner for å ta tilbake til sitt rike og et budsjett for å levere, sier et fort på en øy som Nisyros. Så hva er hemmeligheten? Hvordan gjorde Mausolos levere?

Jeg ville foreslå at han hadde:

  Absolutt autoritet til å sette overordnede mål
  Total kontroll over budsjettet
  Tro på hans lite antall av betrodde regionale løytnanter
  23 år ved makten
  Vilje til å delegere.

Jeg er ganske sikker på at hvis Mausolos noen gang klappet øyne på hans fort på Nisyros, og det er ikke tas opp hvis han gjorde det, ville han ha blitt imponert, selv om det ikke ut som han hadde tenkt seg tilbake i Carian HQ på Heilcarnassus. Han hadde ikke midler til å detaljstyre prosjektet til døden på avstand, eller han var et geni på delegasjon. Han er delegert til regionene og hans pålitelige løytnanter. De leverte løsninger som stått testen av tid.

De tre kongene av NHS

Så i NHS DET nasjonalt har vi hatt tre konger i de siste årene, NHS i England, NHS Digital og NHS Forbedring og regionalt vi har blitt levert en roterende ruiner av styring av Lansley reformer som mange slitne løytnanter av ulike konger har forsøkt å levere en usammenhengende visjon med usammenhengende finansiering mens micromanaged av en styringssystemer som legger ingen tro på lokale NHS DEN ansatte til å levere.

Min venn Thomas Webb en uavhengig konsulent som har arbeidet på Den Store Nord-Vare-Posten nylig spilt inn en video der han beskriver den offentlige tjeneste “og selskapsledelse bur” der mange av oss er tvunget til å leve. Et bur som Mausolos enten er forstått, eller ikke har midler til å søke. Se den smerten han føler seg her.

Nå vet jeg at noen av dere sier at NHSX er “bare et annet brev av NHS DET er siloed og selskapsledelse alfabetet” men gitt state of play ” tok han på, Matt Hancock var helt rett å etablere NHSX.

Vi trenger NHSX å ta Thomas Webb smerter unna, for å finne pålitelige regioner og pålitelige løytnanter til å levere på en klar, men ikke micromanaged mål. Vi trenger NHSX å ha myndighet over mål, standarder og økonomiske og spesielt til å styre E, jeg og D. For mange konger.

Den evige balansen mellom sentral styring og delegering er like gammel som historien, men bare noen ganger noen blir det rett. Mausolos? Matteus Gould? Kanskje, men bare hvis han får:

  Absolutt autoritet til å sette overordnede mål
  Total kontroll over budsjettet
  Tro i et lite antall av betrodde regionale løytnanter
  23 år ved makten
  Vilje til å delegere.

Var det Churchill som sa: “De som ikke klarer å lære av historien er dømt til å gjenta den.”?