Joker Gjør en Hjelpeløse Offeret Ut av Comicdom Mest Djevelsk Supervillain

Det er mye håp blant tegneserie-fans (jeg er en av dem) som er ridning på Todd Philips ‘ s Joker opprinnelse film, skuespillere Joaquin Phoenix i titulær rolle som Klovn Prince of Crime. To største håp er å gi oss en Joker som til slutt lever opp til den legendariske ytelsen av Heath Ledger som Joker i The Dark Knight.

Den andre drømmen er å endelig ha en tegneserie-bok-filmen vinne det beste bildet, Oscar og gi den ultimate godkjenningsstempel på tegneserie filmer som alvorlig fare verdig den høyeste ros og anerkjennelse. Dessverre, i skyting for disse to høye mål, selve filmen i seg selv snur seg bort, så helt fra sin tegneserie røtter som det kan vel ikke være en Joker filmen i det hele tatt, bare en historie om en mentalt syk fyr som skjer til å bære klovn makeup.

For det første, la meg bare si at enhver sammenligning mellom Heath Ledger og Joaquin Phoenix er gjengitt null ved det faktum at de karakterene de skildrer, bortsett fra å dele samme navn, er så vidt forskjellige at de kan like godt være to forskjellige personer. Ledger er Joker var en kriminell mesterhjerne som gjemte sin nihilistisk outlook under dekke av galskap. Verden så Joker som en gal, men han var på alle måter et ondt geni i stand til å skyve verdens største detektiv til hans mentale grenser.

Relatert: Joaquin Phoenix Er Ikke Helt Motsetning til å Gjøre Joker 2

Denne ideen av Joker som en mastermind har holdt seg konsekvent på tvers av alle de komiske, tegneserie og film tilpasning. Til Phoenix kom. Hans Joker er en meget vanlig mann, drevet av sin voldelige impulser og blir feid opp i tide av hendelser. Hans første drap er en defensiv handling mot tre bøller. Hans neste par forbrytelser er intenst personlige, spur-of-the-moment handlinger som er handlingene til et offer til slutt handler ut mot sine undertrykkere, snarere enn de av en skurk reveling i hans onde natur. Selv etter at han starter en revolusjon på gata, det er gjort klart at det aldri var hans intensjon, eller var det hendelser noensinne i sin kontroll etter at han ved et uhell tent lunte på kruttønne som er gothams lavere, disenfranchised klasser.

Så tegnet vi endelig få er mer i retning av den navnløse fortelleren fra Fight Club enn master of kaotisk onde som tegneserie Joker. Vi kan forestille Jokers spilt av Ledger, Hamill, Nicholson, eller selv Leto å gi Batman en vanskelig tid. Phoenix er Joker, på den annen side, ville knapt siste sekund i et slikt scenario. Han er ikke en supervillain eller en skurk. I en scene ser vi ham drepe en mann som hadde gjort ham urett og spare en annen som hadde vært hans venn. Det var ikke virkningen av tegneserien Joker, men rett og slett en sinnsforvirret, men godhjertede mannen som ble liggende ut mot en bestemt person han mente hadde gjort ham urett.

Todd Philips har flere ganger insisterte på at det ikke kommer til å bli en Joker møter Batman oppfølgeren til filmen hans, og som helt fornuftig. Dette Joker er på ingen måte egnet til å bli Batman ‘ s arch-fiende. Og det er derfor, fra perspektivet til en tegneserie-fan, er dette filmen til syvende og sist skuffet meg, til tross for Phoenix mesterlige prestasjon. Jeg kom til teater håper å se opprinnelsen til comicdom mest djevelsk skurken, den galning, som er kjent for å utføre de mest sadistiske handlinger av tortur og mayhem med unsuppressed glee, den ustoppelige kraften i naturen pitted mot fast Batman, den karismatiske kult leder som styrer Gotham underverdenen, og praktisk talt hypnotizes hans hær av tjenere til å gjøre sin budgivning.

I stedet, jeg så en film om en trist, ensom mann som strever med å håndtere sin psykiske sykdom mens preget av fattigdom og en uncaring samfunnet, før han til slutt snaps og går på en hevngjerrig rampage, utilsiktet start en revolusjon, og å bli en folkehelt slags i prosessen. Noe som Drap Spøk, men tristere og dystrere. Mens i Drap På Spøk, enkel, godhjertede mannen er omgjort til en galning med å falle inn i en giftig mva av kjemikalier som warp hans sinn, her Arthur Fleck AKA Joker forblir den samme, trist, ensom mann, bare med en mer voldelig strek.

Det var en god, underholdende film i parametrene, men jeg venter fortsatt på å se en Joker opprinnelse film som gjør rettferdighet til den karakter jeg vokste opp med å lese om. Inntil da kan jeg alltid rewatch Breaking Bad, som hovedfiguren følger en mer tilfredsstillende banen for å transformere fra en enkel, vanlig fyr inn i en beregnende, djevelsk og til syvende og sist ikke angrer kriminalitet herren.