‘Juryen ut’ på NHSX, sier leder av BCS Helse og Omsorg

Avtroppende leder av BCS Helse og Omsorg har sagt det organisatoriske strukturer rundt NHS DET er forvirret og hindre fremgang på felles poster.

Andy Kinnear, leder av BCS Helse og direktør i Bristol Koblet til Omsorg, fortalte den årlige Nord-Yorkshire og Humberside NHS Styret for Informatikk Forum (NYHDIF) – konferansen i York i går at han mente “juryen er ute på NHSX, så langt”.

Ser tilbake på sin 29 -årige karriere i helse informatikk, Kinnear sa gjeldende fragmentering av NHS og flere, stadig skiftende organisasjoner og strukturer som er laget felles poster tiltak svært vanskelig å opprettholde.

Kinnear, bekjenne seg en geografi hovedfag, illustrert poenget gjennom fluviale geomorfologi’, som viser et bilde av en bro i Honduras som var igjen strandet etter en orkan flyttet elven.

“Jobben som en CIO, tror jeg, er å forsøke å bygge broer som forbinder ulike deler av NHS og aktivere records til å bli delt, raskere som elver skift,” sa Kinnear, som er steget ned for å ta en karriere sabbatsår ved siden Mars.

“Vi har usikkerhet fremover og, dessverre, vi har den verste politiske lederskapet du kan forestille deg.”NHS DET

Han sa NHS har CCGs langsomt blir avskaffet, primærhelsetjenesten Nettverkene som blir etablert, tillit fusjoner og ny Integrert Omsorg Systemer som ikke eksisterer ennå. “Vi har 14 i Sør-Vest alene, som, så langt, er knapt fungerer komiteer,” lagt Kinnear.

Han oppfordret publikum til å forlate organisasjonen-sentriske tenker på fortiden bak seg og tror i stedet om levering av felles tjenester fokusert på pasienter.

I sentrum, sa han at bildet med NHSD, NHSI og NHSE allerede var forvirret, og i denne har nå blitt lagt NHSX, den nye felles organisasjon som er ansvarlig for digital -, data-og tech.

Kinnear var knusende: “Selv om NHSX har data i sin tag line det faktisk ikke har ansvar for data. Hvordan kan det muligens fornuftig?”

Han la til: “Så jeg tror juryen er fortsatt ute på NHSX. Jeg liker Matt Gould [administrerende DIREKTØR i NHSX] og Hadley Beeman [Helse Sekretær Matt Hancock teknologi-rådgiver], men kommer på – hvor er dette virkelig tar på oss?”

Til tross for disse frustrasjoner, Kinnear understreket at mye hadde blitt oppnådd i de senere år på å utvikle helse informatikk til en anerkjent og akkreditert yrke, og med etableringen av NHS Digitale Akademiet, etablering av FED-IP som ny registrering kropp og nye UK-CHIME CIO sertifiseringsprogram.

Medisinen har vist veien, sa Kinnear. “Hva medisinen gjorde for 200 år siden var de sa ” vi kommer ikke til å tolerere dårlig praksis og kvakksalveri’.”

Han sammenlignet dette med posisjon på helse informatikk. “Vi har likevel fått folk der ute som gjøre dårlige beslutninger fordi de er ikke ekte fagfolk.

“Enda mer bekymringsfullt, vi har NHS organisasjoner og finansielle styremedlemmer som ikke tror på å investere i individer og grupper for å gjøre dem fagfolk.”

Yrket trenger å komme til et sted hvor det er anerkjent at du ikke kan gjøre jobben uten å ha de kvalifikasjoner, hevdet han, i det samme som finans styret eller leger.

“Jeg vil ha oss til å komme til et sted der når du kan fortelle din økonomi ’til du har disse merkene, ikke prøv å fortelle meg hvordan jeg skal gjøre jobben min.”

Til tross for at utfordringer og frustrasjoner forårsaket av konstant NHS uro og re-organisering, leder av BCS Helse og Omsorg sa at han ble oppmuntret av fremveksten av grasrota sosiale bevegelser og kampanjer i de siste årene, inkludert CCIO og CIO Nettverk og Interopen.

“Det CCIO og CIO-Nettverk har gått fra 5-10 kompisene brummende til 500 personer gathering ved et universitet hver sommer og 3500 gathering på Tale og å ha en seriøs debatt. Det er helt utrolig, og kom uten at noen forteller oss til å gjøre det,” sa Kinnear.

Han har også sitert Interopen, samarbeidende gruppe standarder for interoperabilitet. “Interopen er et annet eksempel på at kollektive ånd å utvikle et sett av standarder for interoperabilitet. Men, dessverre, noen på senteret nå se det som en trussel.”

På å utvikle en karriere i helse DET, sa han: “til Tross for alle problemer og frustrasjoner, det er et virkelig flott sted å være, kan vi få hjelp til å forbedre levering av helsetjenester til pasienter. Digital er bare måten for oss å hjelpe mennesker bedre.”

Kinnear konkluderte: “Så det er det beste sted å være, men deler av det er dessverre slik at giftige og døende din entusiasme vil dø der, så velg din seng nøye.”

Relaterte Innlegg

BCS offisielt åpnes CHIME med NORGE chapterAndy Kinnear ser tilbake på sin tid på BCS Helse og CareNarrow HSSF ‘risiko låse kjøpere i lite fleksible og dyre løsninger’Industry nyheter i korte trekk