‘Juryn ut” på NHSX, säger chefen för BCS Hälsa och Vård

Den avgående ordföranden för BCS Hälso-och Sjukvård har sagt att de organisatoriska strukturerna runt NHS DET är förvirrade och försvårar utvecklingen på delade poster.

Andy Kinnear, ordförande för BCS Hälsa och styrelseledamot i Bristol Ansluten Vård, berättade den årliga Norra Yorkshire och Humberside NHS Styrelsen för Informatik Forum (NYHDIF) konferens i new York i går att han trodde att “juryn är ute på NHSX, så långt”.

Om man ser tillbaka på hans 29 -åriga karriär i hälsoinformatik, Kinnear sade den nuvarande fragmenteringen av NHS och flera, ständigt föränderliga organisationer och strukturer som görs gemensamt register initiativ extremt svårt att upprätthålla.

Kinnear, att bekänna sig en examen geografi, illustrerade den punkt genom “fluvial geomorfologi’, som visar en bild av en bro i Honduras som var kvar strandsatta efter en orkan flyttade floden.

“Jobbet för en CIO, tror jag, är att försöka bygga broar som förbinder olika delar av NHS och aktivera poster delas snabbare att floder skift,” sade Kinnear, som trappar ner för att ta en karriär sabbatsår i Mars nästa år.

“Vi har osäkerhet inför och, tyvärr, vi har den värsta politiska ledarskap du kan föreställa dig.”NHS DET

Han sa att NHS har CCGs långsamt håller på att avskaffas, primärvård Nätverk etableras, lita på fusioner och nya Integrerade vårdsystem som ännu inte existerar. “Vi har 14 i sydvästra ensam, som, så långt, knappt fungerande kommittéer,” tillade Kinnear.

Han uppmanade publiken att lämna organisationen-centrerad tänker på det förflutna bakom sig och tänk istället om tillhandahållande av gemensamma tjänster med fokus på patienter.

I centrum sade han att bilden med NHSD, NHSI och NHSE redan var förvirrad, och till detta har nu lagts NHSX, den nya gemensamma organisation som är ansvarig för digital -, data-och teknisk.

Kinnear var dräpande: “Även om NHSX har data i sin slogan att det egentligen inte har ansvar för data. Hur kan det möjligen vara meningsfullt?”

Han tillade: “Så jag tror att juryn är fortfarande ute på NHSX. Jag gillar Matt Gould [VD för NHSX] och Hadley Beeman [Hälso-Sekreterare Matt Hancock teknik rådgivare], men kom igen – vad är det egentligen med oss?”

Trots dessa frustrationer, Kinnear betonade att mycket hade åstadkommits under de senaste åren på att utveckla hälso-och informatik i en erkänd och ackrediterad yrke, med skapandet av NHS Digital Academy, inrättandet av FED-IP som ny registrering kropp och nya BRITTISKA KLÄMTA CIO certifieringsprogram.

Medicin har visat vägen, sade Kinnear. “Vad medicin gjorde för 200 år sedan var att säga: “vi kommer inte att tolerera dålig praxis och kvacksalveri’.”

Han kontrasterade detta med position på hälsoinformatik. “Vi har fortfarande människor där ute som gör dåliga beslut eftersom de inte är riktiga proffs.

“Det är ännu mer oroande, vi har NHS organisationer och finansiella styrelse som inte tror på att investera i individer och grupper att göra dem proffs.”

Yrket behöver komma till en plats där det är allmänt erkänt att du inte kan göra jobbet utan att ha de kvalifikationer som, menade han, på samma sätt som finanschefer eller läkare.

“Jag vill att vi ska komma till en plats där du kan berätta för din ekonomi” tills du har dessa märken, försök inte berätta för mig hur jag ska göra mitt jobb.”

Trots att utmaningar och problem som orsakas av konstant NHS oron och re-organisation, ordförande i BCS Hälso-och Sjukvård sa att han blev uppmuntrad av uppkomsten av gräsrotsnivå sociala rörelser och kampanjer under de senaste åren, bland annat CCIO och CIO-Nätverk och Interopen.

“Den CCIO och CIO-Nätverk har gått från 5-10 gubbar muttra till 500 personer samlas på ett universitet varje sommar och 3 500 samla online om Diskurs och ha en seriös debatt. Det är fantastiskt, och kom omkring, utan att någon säger till oss att göra det,” sade Kinnear.

Han citerade också Interopen, den samverkande gruppen för standarder för driftskompatibilitet. “Interopen är ett annat exempel på att gemensam anda för att utveckla standarder för driftskompatibilitet. Men, tyvärr, vissa i centrum nu ser det som ett hot.”

För att utveckla en karriär inom hälso DET, sade han: “Trots alla problem och frustrationer, det är en riktigt bra plats att vara på, vi få hjälpa till att förbättra tillhandahållandet av vård till patienter. Digital är helt enkelt ett sätt för oss att tjäna människor bättre.”

Kinnear slutsatsen: “Så det är den bästa platsen att vara på, men delar av det är tyvärr så giftiga och döende din entusiasm kommer att dö där, så välj din säng med omsorg.”

Relaterade Inlägg

BCS öppnar officiellt KLÄMTA STORBRITANNIEN chapterAndy Kinnear ser tillbaka på sin tid på BCS Hälsa och CareNarrow HSSF ” riskerar att låsa köpare till oflexibel och dyr lösningar’Industry nyheter i korthet