Universal Lanserar Animation Författare Program, Mål Berättelser Som Speglar ‘Mångfald Och Dess Publik”

Universal Filmed Entertainment Group har meddelat Allmänna Animation Författare Programmet genom Global Talent & Integration (GTDI) institutionen. Här finns information om programmet och hur författare kan ansöka om att delta:

Enligt Universell, deras program är den första att täcka skriva för både animerade filmer och tv. Blivande författare kan tillämpas i en film-spår eller en av två tv-spår, som syftar till förskola (3-5) och barn (6-11 år) resp.
Full-time-programmet varar i ett år, och varje författare kommer att betalas $75,000 för året. Under denna tid kommer deltagarna att utveckla två skript för antingen har eller tv-piloter.
Enligt Universell, “programmet identifierar och utvecklar en inkluderande grupp av talanger som kan bygga på studio s åtagande att berätta historier med unika berättelser som tilltalar och återspeglar den stora mångfalden av sin publik.”
Författarna kommer att samarbeta med producenter och chefer. Programmet drivs i samarbete med divisioner och dotterbolag till Universal, inklusive Dreamworks Animation, Belysning, och Universal 1440 Underhållning.
Universal konstaterar att även skrivit manus under programmet kan ses för utveckling, detta är inte garanterat.
“Representation i familjen underhållning rymden är så viktig som alla unga publiken ska kunna se sig själva och sina familjer porträtteras på skärmen, säger Janine Jones-Clark, senior vice vd på Universal’ s GTDI. “Vi är mycket glada över att ytterligare utvidga vårt arbete med att göra autentiska innehåll med denna animation-fokuserade program, och vi ser fram emot att utnyttja tillgång till mer och medvetenhet för nya röster i både film och tv, som vill göra ett intryck på familjen publik överallt genom att berätta sina egna historier.”
Eftersom 2017, GTDI har redan gått liknande program i andra sektorer, inklusive Universal Författare Program, Universal Styrelsens Initiativ, och Universal Kompositörer Initiativ. Ett antal alumner från dessa system arbetar nu med projekt i studion.
Program är öppna förrän på måndag, December 16, och programmet kommer att starta i juni 2020. Deltagare måste bo i L. A. Mer information kan hittas på studio s hemsida.
Universal ägs av NBCUniversal, ett dotterbolag av Comcast.

(Bild överst: Belysning är “Följare — Alla-Nya Mini-Film.”)