Digitale tjenester ‘ingen erstatning” for GPs-men vil hjelpe pasienten tilgang

Digital GP tjenester “er ikke en erstatning” for ansikt-til-ansikt avtaler, men vil bidra til å bedre pasient-tilgang i primary care innstilling, en King ‘ s Fund analytiker har sagt.

Tilgang til GPs-er blir stadig mer anstrengt delvis på grunn av bemanning bekymringer og delvis ned til økende antall pasienter. De siste NHS Digitale tall viser praksis er å levere høyest antall avtaler som noen gang er registrert i en enkelt måned – anslagsvis 30.8 m.

Likevel var det en 2% nedgang i antall permanent, full-time-ekvivalent GPs i det siste året. Antallet har fortsatt å falle, med 6.2% færre i September 2019 enn 2015.

Digitale løsninger er en av en myriade av forslag for å øke tilgangen til primary care-tjenester, kan derfor redusere presset på GPs, ifølge en siste briefing fra King ‘ s Fund.

David Maguire, en analytiker for selvstendig organisasjon, fortalte Digital Helse Nyheten om at primærhelsetjenesten modellene var nødt til å bli tverrfaglig for å holde tritt med økende etterspørsel.

Han sa vellykket digitale løsninger vil kreve innspill fra alle nivåer av kliniske og lederroller. De bør også være utformet for å imøtekomme behovet for et flertall av pasientene – noe som har vist seg å være utfordrende for tilbydere når det kommer til tilleggslidelser og eldre pasienter.

“Du vil ikke erstatte den fysiske tjenester med digitalt, det er for mange implikasjoner for hvordan GPs er betalt, tilfredshet og kulturelle holdninger til teknologi innen primærhelsetjenesten har det skje,” Maguire sa.

“Sikkert for noen grupper er det ikke kommer til å være en god erstatning, det er folk som virkelig verdi som tilbakevendende forhold med en person slik at de ønsker at ansikt-til-ansikt kontakt.

“For andre mennesker er det sannsynligvis fungerer veldig bra. Hvis du ser på GP på Hånden evaluering som Ipsos Mori gjorde det finnes bevis for at yngre mennesker som bruker tjenesten mye høyere tall enn normalt bruker primærhelsetjenesten.”

Han oppfordret praksis for å vurdere digitale tjenester når du prøver å møte etterspørselen, og legger til at de “bør ikke være redd for å identifisere på at vi trenger det”.

Etter utgivelsen av NHS Digital GP statistikk forrige uke British Medical Association som oppfordret Regjeringen til å “gjøre alt det kan for å gjøre generelle praksis en attraktiv karriere alternativet, mens Kings Finansiere større investeringer i teknologi for å utvikle modeller av digitale omsorg, i GP lokaler og for å kunne gjennomføre effektive team-baserte modeller for omsorg”.

Ytterligere statistikk, som ble lansert denne uken, fant kun 27% av lærlingene har til hensikt å arbeide full tid i generell praksis, ett år etter å ha kvalifisert seg, slippe å bare 5% etter 10 år.

King ‘ s Fund GP undersøkelsen fant også bare 41 prosent av respondentene vurderer en GP partnerskap på 10 år, ned fra 45 prosent i 2016. De vanligste årsakene til dette er finansielle implikasjoner (58%) og mangel på opplæring i bedrift saker (47%).

Fleksibilitet i jobben var også en medvirkende faktor.

Maguire tyder på digitale løsninger kan gi incentiv for lærlinger å fortsette på sin karriere.

“Gi folk muligheten til å sette på plass innovative, produktive, nyttig digital transformasjon i stedet at de jobber er en stor måte å oppmuntre folk til å forbli i tjenesten og i praksis,” sa han til Digital Helse Nyheter.

“Vi har sett det i den akutte sektor allerede. Det er noe som folk allerede i sektoren virkelig kunne utnytte, men det handler om å finne muligheter til å gjøre at blant alle trykket du er allerede under.”

Digitale løsninger har tidligere blitt kalt en løsning for å lette pasientens behov. Digital Healthcare Rådet har kalt for fremtidig politikk å oppmuntre til innføring av digital teknologi, og legger til at bare “syklet raskere” for å holde tritt med etterspørselen var uholdbar.

Den nye GP-avtalen, som trådte i kraft 1. April, gir praksis nesten £1bn over fem år for å bidra til å oppfylle ambisjonene som er lagt ut i NHS Langsiktig Plan.

En del av dette inkluderer GP praksis som sikrer at de kan tilby online konsultasjoner per April 2020 og gjør minst 25% av avtaler som er tilgjengelig for online booking av juli 2019 – et trekk som er håpet vil redusere presset på strukket tjenester.

Relaterte Innlegg

FB-anrop for GP på Hånden for å bli suspendert i påvente av videre reviewsBabylon er GP på Hånden modell risiko ‘destabiliserende’ omsorg, professor warnsBabylon lov til å handle “ulisensiert og bullish” i ekspansjon, MP saysNHSE konsultasjon på digital GPs kan kvele Babel er utvidelse