‘Majoritets’ av NHS trusts manglende opplæring for videokonferanser

Data som er avdekket gjennom en nylig Frihet av Informasjon (FOI) forespørsel tyder på at litt over halvparten av NHS trusts ikke har prosesser på plass for å undervise ansatte hvordan å bruke videokonferanse-systemer.

Videokonferanser programvare-leverandøren StarLeaf sendt en FOI forespørsel til 80 NHS trusts over hele landet for å identifisere de viktigste verktøyene personalet var bruker til å kommunisere og forstå de viktigste utfordringene de står overfor når muliggjør samarbeid.

Det er funnet at, til tross for 80% av stoler implementering av videokonferanse teknologi, 56% ikke har opplæring på plass for å sikre at personalet var bruk av disse systemene riktig.

Dette er til tross for nesten tre fjerdedeler (74%) av stoler hevde at de brukes videokonferanse som en av sine primære middel for kommunikasjon, og 48% som sier det var som planlegger å introdusere virtuelle konsultasjoner eller avtaler via video i nær fremtid.

Forskning har også funnet at der videokonferanse-systemer var svært komplisert, personalet vil sky NHS-programmer godkjent og i stedet slå seg til ‘skygge’ IT-tjenester, for eksempel WhatsApp, til å kommunisere og dele informasjon.

Dette kan ha en alvorlig innvirkning på sikkerheten og personvernet til pasientdata på tvers av NHS, StarLeaf bemerket.

“Effektiv kommunikasjon bør være ryggraden for noen tillit, men bevisene vi har sett tyder på at når møtt med tungvint videokonferanseutstyr og begrenset trening, det er lett for folk å slå til kjente verktøy som WhatsApp,” sa Mark Loney, administrerende direktør hos StarLeaf.”

“Dette setter stoler på risikoen for sikkerhetsbrudd.”

StarLeaf er FoI følger funn fra Royal College of Physicians tidligere denne uken, noe som tyder på at kun en 10 GPs ble konsultert med polikliniske pasienter via video, til tross for mange å tro at teknologien kunne lette presset på tjenestene.

Den langsomme opptak av digitale tjenester er i strid med forpliktelser i NHS Langsiktig Plan for å unngå at opp til en tredjedel av ansikt-til-ansikt møter.

Planen forplikter seg til en redesign av tjenester i løpet av de neste fem år for å redusere trykket på polikliniske avtaler.

I mellomtiden, en Kings Fund-rapporten fra sommeren 2019 funnet en mangel på finansiering for digital teknologi hadde forlatt finans styret med “liten eller ingen” tillit til at fysisk polikliniske avtaler vil bli redusert.

Relaterte Innlegg

Bare 1 av 10 polikliniske avtaler utført via video, RCP undersøkelsen findsScreening IT-systemer ‘usikker’ og krever “urgent’ oppgraderinger, gjennomgang findsLack av finansiering brensel tvil polikliniske avtaler vil bli digitalDigital Helse-Anmeldelse av 2019 Del En: januar til juni