Robot hjerte-og 3D-kart’ blant finalistene for £30m BHF grant

En myk robot hjerte, hjerte-og helse-tech og 3D-bilder er blant shortlist av en £30 millioner British Heart Foundation forskning tilskudd til “turbo-lade” den veldedig arbeid.

Den veldedige Big Beat Challenge er et globalt initiativ for å sette fart forskere og inspirere transformativ løsninger for å takle hjerte – og karsykdommer- verdens største killer.

Shortlist av forskning forslag har en myk biokompatible robot hjerte til å gi en levedyktig kur for den økende epidemi av hjertesvikt; et 3D “kart” for å finne og utvikle immunotherapies mot hjerteinfarkt og hjerneslag, og et prosjekt for å utnytte nye teknologier, inkludert AI og anvendelig tech, for å skape en kretsløpssystem digital twin.

Professor Nilesh Samani, medisinsk direktør i British Heart Foundation (BHF), sa: “Hjerte-og karsykdommer er fortsatt nummer én årsak til død på verdensbasis.

“Vi tar små skritt fremover for hvert år, men det er behov for er et stort steg, som ikke vil bli oppnådd av en” business-as-usual tilnærming.

“The Big Beat Utfordring bærer vår ambisjon til turbo-lade fremgang og kan føre til sin egen” man on the moon ” – øyeblikk. Jeg har absolutt ingen tvil om det vinnende ideen vil definere tiår i sitt område.”

De siste fire forskning forslag:

Myk robot heart: Forskere planlegger å lage en løsning for hjerte svikt ved å utvikle en hybrid hjertet. De skal designe, bygge, teste og implantatet en hybrid hjerte som består av en myk robot skall som former kunstige muskler og sensorer for å aktivere natural motion og en vev-konstruert fôr for å sørge for at alle flater som er i kontakt med blod er trygt. Energi overføringen vil være trådløs. Visjonen er at dette vil kunne erstatte behovet for menneskelige hjerte transplantasjon. Ledet av Jolanda Kluin, Professor i Translasjonsforskning Thorax Kirurgi ved University of Amsterdam, Nederland.

Kartlegging og behandling av aterosklerose: teamet vil bruke cutting-edge teknologi for å bygge den første 3D “Google kart” av menneskelige atherosclerosis – fatty innskudd som utvikler seg i arteriene – for å få ny innsikt i hvordan og hvorfor immunsystemet og forårsaker sykdom. Denne dype kartlegging arbeidet vil avsløre nye mål for immunterapi å bekjempe aterosklerose og kan føre til en ny bølge av medisiner og vaksiner som kan forebygge hjerteinfarkt og slag. Ledet av Professor Ziad Mallat, BHF leder av kretsløpssystem medisin ved University of Cambridge, UK.

Neste generasjon kardiovaskulær helse tech: teamet skal utvikle anvendelig teknologi som kan brukes i hverdagen for å fange opp mer data enn noen gang før. Fra symptomer og fysisk aktivitet til hjertefunksjon og luftkvalitet, denne informasjonen kan brukes sammen med genetiske og helsetjenester data til å forvandle diagnostikk, oppfølging og behandling av hjerte-og karsykdommer gjennom etablering av en digital twin. Ledet av Professor Frank Rademakers, chief medical technology officer på Universitets-Sykehus Leuven, Belgia.

En kur for arvelig, killer hjertet muskel sykdommer: forskerne skal utvikle en behandling som mål og stillhet den defekte gener ansvarlig for cardiomyopathies – sykdommer i hjertemuskelen som kan føre til plutselig død i tidlig alder. Ved å kombinere en dyp forståelse av den underliggende genetiske mekanismer med nye teknologier, teamet har som mål å stoppe utviklingen av skade forårsaket av genetiske hjertet muskel sykdommer, eller til og med reversere skader. Ledet av Professor Hugh Watkins, BHF leder av hjerte-og medisin ved Universitetet i Oxford, UK.

The Big Beat Utfordring som ble lansert i August 2018 og utfordret forskere til å danne internasjonal, tverrfaglig team for forskning forslag som ville bli skjellsettende for hjerte-og karsykdommer.

Forslagene var nødvendig å ha en klar rute til pasientens fordel og ville bare være mulig med en finansiering på denne skalaen.

Den BHF mottatt 75 programmer fra 40 land. Tre paneler, inkludert offentlige og pasient, scoret programmer for å skjære ned toppen på.

Hvert prosjekt har nå fått frø finansiering t videre på sin forskning før vinneren er kåret.

Dame Anne Glover, president for the Royal Society of Edinburgh og uavhengig rådgivende panel medlem, sa: “Alle fire utvalgte programmene har identifisert store problemer som desperat trenger å bli adressert.

“De har sendt inn ideer som er annerledes enn alt annet på BHF har finansiert før, og den rå ambisjon, dristighet og kreativitet for alle lag er inspirerende.

“Hvert medlem av international advisory panel gir en unik kompetanse og syn fra den verden av vitenskap, forskning og utover. Vi er overrasket over å se lagene’ ideer blomstre i full forslag og avgjøre hvem som skal bli gitt muligheten til å skrive sitt navn inn i historiebøkene ved å transformere hjerte-og hjerte-karsykdommer forskning.”

Professor Samani lagt til: “Dette er høy risiko høy belønning forskning. Det representerer den største investeringen i banebrytende vitenskap i BHF ‘ s 60-årige historie. I en ideell verden, vi ønsker å finansiere alle de fire som hver og en har mulighet til å gjøre en monumental virkning.”

Lagene vil nå starte arbeidet på full programmer, med en vinner forventes å bli annonsert i slutten av 2020.

Relaterte Innlegg

Tast CES digital helse og velvære tech trender å watchEmerging tech og trender å se fra CES 2020Family heartbreak inspirerer karriere endre for NHS Digitale data directorNarrow HSSF ‘risiko låse kjøpere i lite fleksible og dyre løsninger’