Regulatoriske sandkasse for AI behov for å teste og bygge systemer, sier NHSX

En regulerende sandkasse å gi kunstig intelligens (AI) utviklere en enkel ende-til-ende plass til å bygge og teste systemer er nødvendig for å hjelpe en skala teknologien gjennom NHS, helse-sjefer har sagt.

Lederne for 12 helse-myndigheter og organisasjoner møtte den 28. januar for å diskutere den rollen som kunstig intelligens (AI) i helsetjenester og hvordan du skal fortsette med sin leveranse.

NHSX daglig leder, Matteus Gould, NHS Digital sjef, Sarah Wilkinson, NHSX leder av AI, Indra Joshi, Nasjonale Data Guardian, Fiona Caldicott, og Care Quality Commission (CQC) chief digital direktør, Mark Sutton, deltok på møtet, sammen med representanter fra de Medisinene and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), Nasjonalt Institutt for Helse og Omsorg Excellence (NICE), og Centre for Data Etikk og Innovasjon.

De ble enige om større klarhet i hver organisasjons rolle i regulering av AI var nødvendig, sammen med en felles tilnærming til regulering for å lage et enkelt kontaktpunkt for utviklere.

Du skriver i et blogginnlegg NHSX chief executive Matteus Gould sa at det er to risiko for SKIPSFART å bli en av verdens ledende i AI: for det første at AI som er usikre vil bli brukt, for det andre at muligheten til å bruke AI vil være bortkastet eller forsinket “som både klinikere og innovatører holde tilbake inntil de vet at det er et regelverk som gir dem cover”.

“Smart regulering kan virkelig bidra til å gjøre NORGE det beste stedet i verden å utvikle AI i helse. Fordelene vil være stor hvis vi kan finne sweet spot, hvor vi opprettholde den tillit som er AI blir brukt på riktig måte og trygt, mens du oppretter en plass der kompatibel innovasjon kan blomstre,” Gould skrev.

“Vi er ikke der ennå. Det er flere myndigheter som er involvert, og skaper en forvirrende rekke organer for innovatører til å navigere og å skape forvirring for organisasjoner i NHS og sosial omsorg som ønsker å gjøre mest mulig ut av disse forsøkene.”

Avtaler fra møtet:

klarhet i rolle: som MHRA er ansvarlig for regulering av sikkerhet for systemer for kunstig INTELLIGENS, Helse Forskning Myndighet for tilsyn med forskning for å generere bevis; FINT for å vurdere deres verdi for å avgjøre om de skal bli deployert, CQC for å sikre at leverandører følger beste praksis i bruk av AI; med andre som spiller viktige roller i bestemte vinkler
en felles tilnærming, der innovatører ikke trenger å navigere mellom mange forskjellige organer og sett av regler. NHSX tar sikte på å sette opp en enkelt plattform, bringe alle pålagte tråder sammen for å skape ett enkelt kontaktpunkt, råd og engasjement
et felles regulatorisk sandkasse for AI, som bringer sammen alle de sandkasse initiativer i ulike myndigheter og gir innovatører et enkelt, ende-til-ende trygg plass for å utvikle og teste sine systemer for kunstig INTELLIGENS
tilstrekkelig evne til å vurdere systemer for kunstig INTELLIGENS i det omfang og tempo som er nødvendig, enten internt i de relevante tilsynsmyndigheter, spesielt MHRA, eller gjennom eget organisasjoner som jobber for å klare standarder som er fastsatt av de regulatorer
rask fremgang på å finne ut hvordan å håndtere maskinen læring. NHSX vil føre policy før passering til å implementere regulatorer
bedre kommunikasjon med klinikere, innovatører og – veldig viktig – det offentlige, slik at personer med synspunkter, kompetanse og bekymringer kan mate dem i, snarere enn å føle det er en hemmelig prosess som blir gjort for dem

Gould sa at regulering for maskinlæring fortsatt behov for å bli strøket ut, og en klar bane for innovatører til å få offentlig anerkjennelse for sine AI også behov for å bli etablert.

Nok 250m Nasjonale AI Lab, annonsert av regjeringen i August 2019, vil “ha regulering som en av sine viktige bekker aktivitet”, la han til.

“Det er en stor agenda. Men det som virkelig betyr noe, og vi trenger å flytte alt dette frem på tempo,” Gould skrev.

“Premien – hvis vi kan få dette rett – er å gjøre NORGE verdensledende innen AI for helse, noe som gir NHS fordelene av denne nye teknologien trygt, noe som reduserer belastningen på de ansatte og bedre utfall for pasienter.”

Relaterte Innlegg

Tast CES digital helse og velvære tech trender å watchDigital Helse 2019 Vurdering: Topp 10 mest leste nyheter storiesNarrow HSSF ‘risiko låse kjøpere i lite fleksible og dyre løsninger’Will Smart: NHS har bevist at det kan gjøre digital godt