Oscars döms För att Håna ‘Cats’ VFX Konstnärer

Två månader efter dess release, Katter fortsätter att göra päls flyga.

Kontroversen filmen förlängdes den här veckan, efter en sketch under söndagen Academy Awards ceremonin skojat med sin mycket baktalade vfx. Att presentera priset för bästa visuella effekter, två av sina stjärnor, James Corden och Rebel Wilson, dök upp på scenen i katt kostymer och utrustade, “Ingen mer än vi själva förstår vikten av bra visuella effekter”.

Händelsen ledde till en motreaktion: människor i branschen hävdade att vfx konstnärer själva inte var att skylla för att filmen är dålig visuell föreställning. Deras klagomål är inkapslade i ett uttalande som släpptes av Visuella Effekter för Samhället (VES), publiceras här i sin helhet:

Den Visuella Effekter i Samhället är fokuserat på att känna igen, framåt, och hedra visuella effekter som en konstform — och se till att de män och kvinnor som arbetar inom vfx är korrekt värderade.

Sista natten i att presentera Academy Award för Enastående Visuella Effekter, producenter valde att göra visuella effekter punchline, och föreslog att dåliga vfx var att skylla för det dåliga resultatet av filmen Katter. Bästa visuella effekter i världen kommer inte att kompensera för en berättelse dåligt.

På en kväll som handlar om att hedra arbete av duktiga konstnärer, det är oerhört tråkigt att Akademin gjorde visuella effekter rumpan av ett skämt. Det nedvärderas den globala gemenskapen av expert vfx utövare att göra enastående, utmanande och visuellt imponerande arbete för att uppnå filmskapare vision.

Våra artister, tekniker och innovatörer förtjänar respekt för deras enastående bidrag till filmad underhållning, och bör inte presenteras som den alltför bekväm syndabock i tjänsten för en att skratta.

Att gå framåt, och vi hoppas att Akademin ordentligt hedra hantverk av visuella effekter — och alla hantverk, inklusive foto och film redigering, eftersom vi alla förtjänar det.

De VES är den mest framträdande organisation som företräder vfx-utövare, och dess uttalande speglar den bredd av missnöje i branschen. De konstnärer som arbetat på Katter hade redan lidit förnedringen av övertid, som regissören Tom Hooper, en animation nybörjare, bad dem att fortsätta polering vfx efter filmens release. Den obevekliga hån för dåliga beslut som gjorts av andra (regissör/producent/produktion designer/art director/chefer studio) är salt i såret.

Ett annat exempel kom under VES egna awards förra månaden. Patton Oswalt, värden, skämtade, “Star Wars franchise slutade efter 50 år, och efter en genomgång, så gjorde de Katter franchise. Är inte det fantastiskt? Var ni på att slå när de gjort det? Vad det var som hände där? Den filmen var en skärmsläckare utformad för att inte ge mig en boner.”

Katter har utfört katastrofalt, både kritiskt och vid box office. Recensioner allmänt fördömt utseende av katterna, men även en rad andra aspekter, från den förvirrande film att bristen på tomten. Enligt beräkningar som redovisas av Tidsfristen, filmen är inställd på att förlora minst $71 miljoner euro.

Mer om “Katter”

VFX Konstnärer Arbetar Fortfarande På “Katter”, Trots att Filmen Är Redan Ute I Teatrar
December 21, 2019

Gör ‘Cats’ Film ‘Digital Päls Teknik” — Eller Animation?
Juli 19, 2019

Varför Steven Spielberg ‘ s Animerade Anpassning Av Cats Aldrig Gjort Det Tidigare Utveckling
16 December 2019