Rewired Pitchfest 2020 reducerats ner till 16 finalisterna

En kort lista över 16 av de ljusaste start-ups för årets Digitala Hälsa dras om Pitchfest har uppenbarats.

Den slutliga gäng innehåller en AI-plattformen gör det möjligt för onkologer för att bättre behandla patienter med cancer, en personlig demens terapi app och en plattform som använder chatbot teknik och AI för att ansluta läkare och sjuksköterskor till kliniska data vid tidpunkten för vård.

Program för 2020-tävlingen, som är sponsrad av SoftJump, som öppnades i September 2019 med en panel av domare skarva ner de sista 16 från en lista över 95.

Vinnarna, som kommer att vara beslutade den 4 Mars, kommer att erbjudas en unik möjlighet att få sin innovation testade och skalas i världsklass Chelsea and Westminster Hospital NHS Foundation Trust genom sin CW Innovation.

Chris Chaney, Verkställande av CW+ (välgörenhet av Chelsea and Westminster Hospital NHS Foundation Trust) och co-lead av KONTINUERLIG Innovation, sade: “Med nästan 100 Pitchfest poster, det är helt klart ingen brist på idéer och passion i att skapa innovationer som kan leverera hög effekt förbättringar till vården.

“Utbudet av poster från tidiga start-ups och entreprenörer – från chatbots för läkare att digitala terapeutiska verktyg för mag-och hälso-och moln-baserade kvalitetsbedömningar för bildbehandling – har varit imponerande. Det var verkligen svårt att välja sexton finalister.”

“Nu uppmärksamhet vänder sig till Pitchfest finalen den 4 Mars. Med en real-world NHS test bed möjlighet som finns för Pitchfest vinnare i vårt Förtroende, vi ser redan fram emot en fantastisk tävling som kommer att vara avgörande för en framgångsrik dras om 2020 händelse.”

På morgonen den Pitchfest grupper av start-ups varje leverera en tre-minuters pitch och sedan svara på frågor från domarna live på scen. En vinnare från varje grupp kommer att väljas för att gå vidare till final, där finalisterna kommer att planen igen, och domarna kommer att ange sedan ett namn på en övergripande Pitchfest vinnare.

Den slutliga 16:

Cambridge Cancer Genomik – En precision Artificiell Intelligens (AI) plattform som gör det möjligt för onkologer för att ge mer effektiv, personlig vård för patienter med cancer
Familj Mental Rikedom – En familj-baserat pro-aktiv egenvård app för att hjälpa psykiska sjukdomar som drabbar unga människor.
Feebris – En mobile-baserad programvara, som drivs av AI, som ger icke-medicinska användare för att upptäcka några av de mest komplexa sjukdomar, med hjälp av medicinska sensorer.
KroniKare Limited – En enhet som använder AI för att automatisera sår diagnos till 30 sekunder.
Ortus-iHealth – En webb-och app-baserade patienten och klinikern portal som kombinerar-utnämning förvaltning, video samråd, fjärrövervakning och PROMs frågeformulär.
Healthbit – lätt-att-förstå patientjournalsystem som håller koll på din hälsa eller andras hälsa att du är ansvarig för. Trackers, appar och anslutna enheter automatiskt uppdatera din hälsa post för att ge dig en korrekt bild av din hälsa.
Memory Lane Games Limited – En personlig demens terapi app med hjälp av AI, gamification och GDPR-kompatibel familj curerad innehåll, för att hjälpa familjer att vända minnen i spel för att dela och spela med nära och kära som lider av demens.
Syrona – En virtuell kvinnors hälsa klinik som tillämpar en kombination av digital och kliniska biomarkörer i fertilitet, endometrios och gynekologisk cancer.
LifeBox-Hälsa – En medicinsk programvara för företag som tillhandahåller både NHS och privata sektorn med digital hälso-screening program.
Medicspot – start-up installerar hälsa skida i öppenvårds-och NHS nationellt. Varje pod har olika ansluten diagnostiska verktyg. Med hjälp av Medicspot teknik, en läkare kan lyssna till patientens hjärta och lungor, tittar på sina tonsiller eller trumhinnan eller mäta deras blodtryck under en remote live samråd.
Medxnote – En händelse anmälan och processförbättring plattform som använder chatbot teknik och AI för att ansluta läkare och sjuksköterskor till kliniska data vid tidpunkten för vård.
Smartr Hälso-Ltd – Ett verktyg som kan hjälpa människor att följa deras kroppstemperatur, exakt, via sin smartphone eller surfplatta.
Medwyse Ltd – En evidensbaserad AI plattform som svar på kliniska frågor.
Thalamos – start-up erbjuder en svit av lösningar för att digitalisera antagningsprocessen för personer med akut psykisk sjukdom.
Uppströms Hälso – företaget erbjuder innovativa teknologier och nya tjänst strategier för hälso-och sjukvård lag inklusive mobila apps, analytics och webbportaler.
Virtonomy – företaget bedriver data driven studier på virtuella patienter.

Den Digitala Hälsa dras om Mässan och Konferensen den 4 Mars 2020 ansluter nuvarande och framtida hälsa ledare med de bästa i störande digital hälsa. Den övertygande programmet har en glittrande rad av ledande NHS Vd, CCIOs och Cio: er, och grundare av många av de mest spännande digitala hälso-och start-ups från hela Europa. Showen är gratis att delta för start-ups under tre år.

Se till att du bokar din plats redan idag.

Relaterade Inlägg

BCS öppnar officiellt KLÄMTA STORBRITANNIEN chapterKey CES digital hälsa och wellness-tech trends för att watchMobile hälsa och appar nyheter i briefNHS piloten priset för Pitchfest 2020 vinnare