“En Shaun Fåren Film: Farmageddon’ Lanserar Idag På Netflix — I Amerika

Den senaste funktionen från Aardman Animations kommer ut i USA i dag — men inte på det sätt du kanske tror. En Shaun Fåren Film: Farmageddon lanserar i usa (och latinamerika) på Netflix, bli den första filmen att göra så i den Brittiska studion anrik historia.

Farmageddon är uppföljaren till 2015 är Shaun Fåren Film, som i sin tur var en spin-off från Aardman är enormt populära Shaun the Sheep-serien. Det är animerade i studion signatur lera stop-motion-stil, och i huvudsak dialog-gratis. Se trailern och läs det officiella synopsis nedan:

När en utlänning som heter Lu-La krasch-landar nära Mossiga Nedre Gård, hennes magiska krafter, okuvliga ont, och galaktiska storlek burps snart har Shaun Fåren och hans flock förtrollad. Men när Han tar sin nya utomjordiska vän på vägen för att hitta sin förlorade rymdskepp, lite känner han att en olycksbådande alien-jakt byrån är på deras spår. Nu är Shaun och flocken måste avvärja Farmageddon innan det är för sent.

Farmageddon finansierades av Europeiska underhållning jätte Studiocanal, som co-producerad Aardman är två tidigare funktioner samt (tidigare British studio samarbetar med AMERIKANSKA företag Dreamworks Animation och Sony Pictures Animation för att göra det har). Studiocanal distribueras filmen teater i STORBRITANNIEN och vissa andra länder.

Efter att ha förvärvat rättigheterna till Amerika, Netflix är enligt uppgift planerar en Oscar-godkända scenisk kör. Den ursprungliga Shaun Fåren Filmen blev nominerad till en Oscar.

Att filmen grossed en solid $106.2 miljoner över hela världen 2015. Mindre än $20 miljoner av den summan kom från USA, men Aardman filmer prestera tillräckligt bra i andra områden som Nordamerika är ofta inte nödvändigt att dess verksamhet. Farmageddon har tagit $40.3 miljoner utomeuropeiska sedan dess release i September. I områden där det har fått en biopremiär, det har generellt presterat sämre än sin föregångare.

Eftersom Netflix inte avslöja publik siffror, vi är inte troligt att veta precis hur utbrett uppföljaren kommer att ses. Som serpentiner blivit alltmer aktiva i distribution, box office statistik blir mindre användbar som universal mått av framgång: det är svårt att jämföra grosses av en film med en global teater roll-out och en som delas upp på biografer och streaming plattformar.

Animatör Emanuel Nevado på en film set.

Farmageddon är den första funktionen för att komma ut av Aardman sedan ett antal betydelsefulla förändringar på studion. 2018, dess grundare Peter Lord och David Sproxton meddelade att de skulle ge bolagets 140 anställda en majoritet av ägandet i Aardman — ett ovanligt drag för en så hög profil företag. Sproxton därefter avgick som vd och ersattes av Sean Clarke. I November meddelade bolaget sin första ursprungliga projektet för Netflix, halv-timme semester särskilda Robin Robin.

Kommer Becher och Richard Phelan, två Aardman veteraner (i animation och historia avdelningar, respektive), gör sin funktion directorial debut på Farmageddon. Producenten Paul Kewley, med Richard Beek co-producera. Mark Burton och Jon Brown skrev manuset efter en idé av Richard Starzak, som regisserade Shaun Fåren Filmen och har varit på Aardman sedan 1980-talet. Även om karaktären av Shaun skapades av Nick Park (Wallace & Gromit fame), Starzak lett tv-program som gjort den får en stjärna.

Farmageddon har blivit väl mottagna av nät en 96% betyg på Ruttna Tomater (i skrivande stund). Här är vad AMERIKANSKA kritiker säger:

David Erlich ger filmen ett B+ i Indiewire, prisade sin gamla skola småskaliga känsla:

Dela upp skillnaden mellan silent cinema slapstick och den tecknade roguishness av Benny Hill, detta är fortfarande den typ av gammaldags alla åldrar underhållning att Hollywood inte gör längre, det är fortfarande den typ av film som ett djur bär en trenchcoat och iklär sig en hög människor så att han kan betala en pizza leverans människan. Om omfattningen av Aardman s Spielberg-böjs äventyr verkar kosmiskt sett allra först, skönhet Farmageddon är att även dess största stunder känner handgjorda. Ibland kan man faktiskt se tumavtryck.

Som flera andra recensenter, New York Times ‘ s Jason Bailey jämför filmen för att de tycker om Charlie Chaplin och Buster Keaton:

Som med de tysta klassiker, Shaun filmer koka ner till deras set pieces, och medan ingen i den nya filmen närmar Tati-esque perfektion av den restaurang scenen i Shaun Fåren Film, Farmageddon har massor av inspiration, boomeranging slapstick, utförs med perfekt precision. Det är en mycket rolig film — och ett oändligt, uppfriskande glad man, som är lika sällsynt.

Att skriva på Skärmen Rant, Sandy Schaefer hittar nya resonanser i filmens teman:

[T]han uppföljaren är inte riktigt lika frihjul som den första filmen, berättelse-vis. Även så, [författarna] lyckas få ut några oväntade djup i Shaun genom att göra Lu-La — som är en bedårande förutom det trista skojare av Mossiga Botten Gård — ett barn, tvingar Shaun att agera som ansvarig part för en gångs skull.

Ignatiy Vishnevetsky av A.V. Club är mindre imponerad, att jämföra filmen ogynnsamt att Aardman tidigare verk:

Tomten är en viss formalitet, det behöver inte upprätthålla ljus takt av Shaun the Sheep episod, men också når aldrig zaniness av den ursprungliga Wallace & Gromit shorts. Och det är pop-kultur referenser (dödsstöten för animerad komedi, vi har blivit tillsagda) i nästan varje scen, även om ingen av dem hittills från detta århundrade.

Senare Aardman projekt

Aardman Att Göra Holiday Special ” Robin Robin,’ Det Första Projektet För Netflix
November 22, 2019

Aardman Kläckning En “Chicken Run” – Uppföljare
April 26, 2018

Aardman s Nya Video Spel 11-11: Minnen Återberätta Visar En Annan Sida Av Studion
19 September 2018