“Sonic The Hedgehog” Är Inställd På Att Hastigheten Till Toppen Av Biljettintäkterna

Dess hjälte kan röra sig med blixtens hastighet, men Sonic the Hedgehog tog sin tid att nå den stora skärmen. Filmen är på väg ut idag, efter en slingrande produktionsprocessen och en tre-månaders akut dröjsmål.

Med tanke på bakslagen, filmen öppnas med bra utvecklingsmöjligheter. Det är prognosen för grova uppåt på $40 miljoner euro inom landet, från 4,130 platser, i hela fyra dagars helg, Box Office Pro projekt så mycket som $55–$66 miljoner euro. Dessa siffror skulle vara tillräckligt för att placera den på toppen av Presidents’ Day box office.

Hybrid-funktionen är baserad på Sega s omåttligt populära spelserie, vars storhetstid var under 1990-talet. Den har därför en dubbel publik, tilltalar både barn och nostalgiska millennials. Lanseringen har varit att med hjälp av en stor marknadsföring skjuta från Paramount Pictures och relativ brist av familjens mat sedan början av året.

Under tiden, Sonic the Hedgehog är också öppna i 41 länder utomlands, även om denna siffra inte inkluderar två stora marknader: Japan (Sonic ‘ s homeland) och Kina. Filmen är på grund av att öppna i Kina den 28 februari, men dess release har äventyrats av det fortsatta hotet av coronavirus, som har gjort att nästan alla landets biografer att stänga.

Filmen har varit en lång tid kommer. Sega enligt uppgift sålt rättigheterna till Sony Entertainment under 2013, men projektet avstannade och sattes i vändningen. Paramount räddade det i 2017, bevara mycket av produktionen team, och datumet var slut satt till den 8 November 2019.

Som förändrats efter lanseringen av den första trailern sista April. Många Sonic-fans — och även icke-fans — var bestörta vid cg igelkott klumpig design, och tog sig till sociala medier för att säga så. I svar, karaktär omarbetades och utgivningen försenades för att rymma den extra produktionen arbete. Jeff Fowler, direktör, upp kontroversen på Twitter:

Redesign leddes av Tyson Hesse, en konstnär som är nära förknippade med Sonic-serien. Enligt Indiewire, det läggas omkring $5 miljoner till en budget i närheten av $90 miljoner. Resultatet blidka allmänheten, även om det fiasko som den väcker viktiga frågor om påverkan av det offentliga trycket på film.

Sonic the Hedgehog är fowlers har regidebut (han var tidigare mest känd för sin Oscar-nominerad till animerad kort Gopher Bröt). Produktionen motgångar är ännu en påminnelse om riskerna med att tilldela en vfx-laden har till en filmare med liten erfarenhet av att göra dem. Andra aktuella exempel är Tom Hooper på Katter och Stephen Gaghan på Doolitle.

Fowler leder från ett manus av Pat Casey och Josh Miller. Den gjutna ingår Ben Schwartz, James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter, Adam Pally, och Neal McDonough. Producenterna är Neal H. Moritz, Toby Adcher, Toru Nakahara, och Ito Takeshi, och den exekutiva producenter är Hajime Satomi, Haruki Satomi, Masanao Maeda, Nan Morales, och Tim Miller. Animation och visuella effekter hanteras av Oskärpa Studio, Digitala Domänen, Industrial Light & Magic, och MPC.

Sonic före och efter sin redesign.

Filmen är kritiska mottagandet har varit ljummet — i skrivande stund, det har 63% betyg på Rotten Tomatoes.

Robert Collin av Telegrafen talar för många när det gäller att hylla nytt utseende Sonic, men tar frågan med produktion design på det hela:

Du kan också tänka sig att i en Sonic the Hedgehog film, hastighet skulle vara av stor betydelse, men det är relativt få scener där vi får tävla med vår hjälte på full tilt: han är mer ofta visat på ett avstånd; bara en blå strimma slingrar runt märkligt trist verkliga bakgrunder.

I en två-stjärniga granskning, Tid är Michael Gingold beklagar den tråkiga manus, men singlar ut Jim Carrey prestanda för beröm:

Den vilda kort är Carrey, tydligt revelling i chans att se över den behärskad, sarkastiskt komiska pose som han gjorde hans namn. Varje så ofta, när skriptet gör, han ger Sonic the Hedgehog ryck av enfald att det gråter ut för. Men det är inte tillräckligt. Största kända omarbetad Sonic början tänder-sport ser ut när den första trailern utlöste något som liknar online panik, kanske fans borde ha hörts på manuset också.

Att skriva i Gam, Länspump Ebiri håller med om att Carrey är kul, och tillägger att filmen känns gammaldags på det hela:

Årets Sonic the Hedgehog kunde ha varit det största hit 1996, på ett sätt både bra och dåliga. Från filmen är shopworn one-liners, att fn-ironiskt användning av “Japp, det är jag, nu är du förmodligen undrar hur jag hamnade här” freeze-frame meme, att anblicken av Jim Carrey (äntligen, tack och lov) är Jim Carrey igen, för att den slumpmässiga Olive Garden skämt, att det faktum att vi tittar, y ‘ know, en Sonic the Hedgehog film… hela projektet känns som det var skrivet, tänkt, och grön lyser decennier sedan… Jeff Fowler är film fortfarande har en ödmjukhet som känns som en återgång till en enklare blockbuster-eran.

Owen Gleiberman hävdar i sin Variation över att filmen inte är säker på vem det är ta itu med:

För alla borderline tristess jag kände mig som Sonic the Hedgehog, jag inser att detta är en bild gjord för 8-åringar. Och de kommer nog som det bara bra. Men jag skulle också kalla den alltför kiddified tonen i filmen ett misstag. Demonstranter som samlades för förändringar i Sonic design… inte var 8-åringar. Som en film hjälte, Sonic kunde, och borde, ha varit hippare och skarpare, mindre megaplex greps. Även de fast hans ansikte, filmskapare satte sig så hårt för att göra honom till en “sympatisk” och att de aldrig listat ut ett sätt att göra honom cool.