Gör Du En Animerad Dokumentär? Delta I Anidox: Lab Utbildning

Program för Anidox:Lab, en sällsynt utbildning program dedikerat till animerade dokumentärer, är nu öppen.

Programmet består av två multi-dagars seminarier som hållits i Danmark, i April och augusti, samt online-samråd. Den är öppen för regissörer, producenter och yrkesverksamma med en animerad dokumentär projekt i utveckling (projekt i hybrid media och ny teknik är välkomna). Deltagarna utveckla sin idé visuellt och narratively, tills de har en pitch paket och teaser/trailer.

Anidox:Lab är nära förknippade med den prisbelönta filmare Uri och Michelle Kranot (Ihåliga Land, Ingenting Händer), som har varit avgörande i att driva programmet sedan starten. I och med 2015, vi talade med Uri om tankarna bakom den bredare Anidox initiativ, som även omfattar bostäder, masterclasses, och mer. Det är som utförs av Animation Workshop i Danmark är ledande animation i skolan, i samband med den danska filminstitutet, svenska filminstitutet, Viken Filmsenter, CPH:DOX, Nordisk Panorama, och Dokumentär Campus.

Talare på årets Anidox:Lab är:

Uri Kranot, filmare, Anidox:Lab handledare

Cecilia Lidin, filmkonsulent, danska filminstitutet

Abigail Addison, producent och regissör, Animera Projekt, STORBRITANNIEN

Juan Pablo Libossart, dokumentär filmkonsulent, svenska filminstitutet

Lawrence Marvit, art director och designer

Hans Fredrik Jacobsen, script konsult och programmerare, CPH:DOX

Seminarierna genomförs på engelska och avgiften är $540 (500 euro), men stipendier finns. Ansökningar kan göras på den officiella hemsidan; tidsfristen är 20 februari.