Konsultasjon på database av konsulenter lansert etter Paterson forespørsel

En konsultasjon har blitt lansert vurderer de første skritt mot etableringen av én felles datasett for planlagt sykehus innleggelser i England.

NHS Digital og Private Helsetjenester Information Network (PHIN) konsultasjon utgjør en del av den neste fasen av den akutte data justering program (Tilpasse) for å koordinere helse-data med NHS registrert aktivitet.

Det følger en forespørsel til rogue kirurg Ian Paterson, som konkluderte med en god del mer ansvar for sikkerhet var nødvendig, å anbefale et “enkelt depot av hele praksisen av konsulenter over England” som skal være “tilgjengelig og forståelig for publikum”.

Henvendelsen anklaget NHS og private helse-og omsorgssektoren for “forsettlig blindhet” for å Paterson er “avvikende klinisk praksis” som så ham utføre unødvendige og skadelige operasjoner på hundrevis av brystkreft pasienter.

Høringen, som ble lansert 19. februar, og setter ut en rekke endringer i hvordan data er registrert og klarte på tvers av privat og NHS omsorg, sammen med en rekke pilotprosjekter, basert på tilbakemeldinger fra en rekke interessenter og anbefalinger fra henvendelsen.

Det har som mål å innhente synspunkter fra private og NHS leverandører, klinikere, det offentlige og andre organisasjoner med interesse i private helse-og vil bli brukt til å hjelpe dem med å forme den fremtidige endringer.

General Medical Council for tiden samler bare inn informasjon om kvalifikasjoner og opplæring av konsulenter.

Helse sekretær, Matt Hancock, sa: “Den siste Paterson Forespørsel fremhevet sjokkerende feil som kan oppstå når informasjon blir ikke delt og etterlevd både i NHS og uavhengig sektor.

“Vi jobber utrettelig på tvers av helse-system for å levere den høyeste standarder for omsorg for pasienter. Pålitelige data er helt avgjørende for dette oppdraget og Tilpasse programmet vil bidra til bedre åpenhet og heve standarder for alle.”

Den PHIN er å begynne å dele med NHS Digital nasjonal dataset av private tillatt pasientbehandling i England, under endringer foreslått i høringen.

Depotet av informasjon vil bli understøttet av felles standarder for å registrere og rapportere aktivitet, kvalitet og risiko er en konsistent måte, i henhold til NHS Digital.

Tilbydere, omsorg planleggere, myndigheter og forskere vil være i stand til å få tilgang til informasjonen til å bedre forstå hvordan private og offentlige helsetjenester data kan brukes til å levere bedre omsorg.

NHS Digital vil også pilot med å samle inn data direkte fra uavhengige leverandører på privatfinansiert omsorg i sitt sekundære bruker service, konsolidere data rapportering, prosesser og redusere den administrative byrden på sykehus.

Disse dataene vil bli delt med PHIN, slik at de kan vurdere sin egnethet for publisering av sykehus og konsulent ytelse.

Den PHIN begynte å publisere første ytelse data for over 1000 konsulenter som arbeider på tvers av private helsetjenester i NORGE i 2018, følgende mandat overlevert av STORBRITANNIA Konkurranse og Markeder Myndighet som 2014 undersøkelse kritisert mangelen på transparens i private helsetjenester.

Organisasjoner, inkludert the Royal College of Surgeons, Uavhengig Helsepersonell Nettverk, og h.c. andersen Healthcode, kalles for en enkelt depot av informasjon på konsulenter for å forbedre pasientsikkerheten i sin bevis til Paterson forespørsel.

David Hare, daglig leder av det Uavhengige Helsepersonell Nettverk, la til: “De siste Paterson forespørsel rapport med rette kalles for mye mer av en “hel-systemer’ tilnærming til pasientsikkerhet og data åpenhet.

“I arbeidet med å bedre justere NHS og uavhengig sektor data, Tilpasse programmet representerer et viktig skritt mot sømløs flyt av data sammen pasienten reise – bidrar til å sikre full synlighet av sikkerheten og effektiviteten av vare levert av alle leverandører, og slik at pasienter for å få mest mulig informerte valg om deres behandling.”

Den første forestillingen tiltak for NHS sykehus ble publisert i Mai 2017.

Den selvstendige undersøkelser etter feilbehandling av Ian Paterson ble lansert i desember 2017. Paterson er for tiden soner en 20 års fengsel setning for 17 tilfeller av skade med hensikt.

Relaterte Innlegg

Samtaler for enkelt database av konsulenter fornyet etter Ian Paterson inquiryDigital Helse 2019 Vurdering: Topp 10 mest leste nyheter storiesScreening IT-systemer ‘usikker’ og krever “urgent’ oppgraderinger, gjennomgang findsKey CES digital helse og velvære tech trender å se