Babylon Helse lanserer Covid-19 omsorg assistent i STORBRITANNIA

Babylon har lansert en COVID-19 en ny tjeneste for å gi mennesker med oppdatert informasjon om coronavirus, sjekk symptomene og hjelpe dem til å få riktig hjelp.

Omsorg Assistent tillater brukere å logge sine symptomer og gir råd til de som kan ha forkortet coronavirus for å holde dem trygge, og hindre dem fra å spre sykdommen videre.

Folk som er syke blir tilbudt behandling plan som er basert på de nyeste NHS veiledning og oppfordres til å logge sine symptomer, slik at de kan ta opp hvor raskt de får bedre eller verre.

Dette inkluderer informasjon om deg selv-å isolere, anbefales til alle som viser symptomer på Covid-19 eller bor sammen med noen andre som gjør det.

Alle som er mer alvorlig syke er raskt spores til en FASTLEGEN eller sykehus som nødvendig, Babel-kongen sa.

NHSX tech midler til å støtte mennesker i isolasjon fra coronavirus

En talsperson forklarte at COVID-19 symptom checker er en separat del av kjernen i kunstig intelligens-teknologi, med brukere blir bedt om i begynnelsen av triage hvis de er opptatt av coronavirus.

Hvis de svarer ja, de er viderekoblet til Covid-19 triage, som følger samme kriterier som for NHS 111.

Talsmann fortalte Digital Helse Nyheter: “Den COVID-19 Omsorg Assistent er en separat del av vår nåværende app – du får spørsmål om du er bekymret for coronavirus og deretter går i den COVID delen hvis så. For de fleste mennesker, som vil ha relativt milde symptomer, det handler om å få informasjon, for eksempel på self-isolasjon, hygiene eller omsorg for andre, men det er også mulighet for å ha en live chat med en av våre team.

Pandemien legger mye belastning på helse-systemer, og myndigheter forventer en mangel på helsepersonell. Vi har lansert Covid-19 Omsorg Assistent-tjenesten som en del av en ny måte å hjelpe store grupper av lavere-risiko pasienter med deres behov, samtidig som det frigjør klinikere til å fokusere på de menneskene som trenger det mest.

“På denne måten kan vi fortsette å hjelpe våre pasienter om de har COVID-19 eller andre helsemessige forhold,” talsperson lagt til.

NHSX arbeider på coronavirus kontakt sporing app

Som live-chat er drevet av kliniske støttepersonell og overvåket av leger. Hvis noen trenger å så de kan bestille en konsultasjon med en GP, normalt i løpet av 30 minutter, i henhold til Babylon.

Dr Ali Parsa, administrerende DIREKTØR og grunnlegger av Babylon, sa i en uttalelse: “COVID-19 er den største offentlige helse trussel mot vårt samfunn for nesten et århundre, og Babylon har en stor forpliktelse til å hjelpe.

“Vi vet hvor vanskelig regjeringer og helsesystemer arbeider for å kjempe denne pandemi, og full støtte for sitt utrettelige arbeid. Vi ble grunnlagt for å bidra til å håndtere utfordringer av tilgjengelighet og kostnader av helsetjenester for hver person på jorden ved hjelp av teknologi for å øke rekkevidden og effekten av helsepersonell.”

“Kombinasjonen av vår teknologi og kliniske tjenesten gjør det mulig for våre leger og sykepleiere til å bruke sin tid for den mest egnet oppgaver, mens forsterke sin kompetanse til fordel for alle våre pasienter,” sa Parsa.

Den COVID-19 Omsorg Assistent er nå tilgjengelig for alle pasienter med NORGE, og vil rulles ut til brukere fra hele verden på kort tid.

Digital Helse Trukket ut, vil bli publisere en spesiell coronavirus utgave av podcasten 27 Mars for å holde deg oppdatert på de siste nyhetene fra NHS og leverandører som utbruddet fortsetter. Du kan stille inn på Spotify, iTunes og Apple Podcaster samt på Digital Helse Nyheter.

Relaterte Innlegg

Sør-Yorkshire og Bassetlaw ICS setter ut £129m investering planKey CES digital helse og velvære tech trender å watchNarrow HSSF ‘risiko låse kjøpere i lite fleksible og dyre løsninger’Emerging tech og trender å se fra CES 2020