Eksklusiv: 11 leverandører valgt til å levere video rådfører seg under Covid-19

Elleve leverandører har blitt valgt til å levere video-konsultasjoner for primærhelsetjenesten for å hjelpe NHS takle enestående pasienten etterspørsel i coronavirus utbrudd, Digital Helse Nyheter forstår.

De ble valgt ut fra en gruppe på 33 pålitelige leverandører som det ble sendt en konfidensiell 48-timers anbud for umiddelbar levering av online primærhelsetjenesten konsultasjon ved NHS i England forrige uke.

Akselerert anbud dokumenter ble på grunn vurderes og tildeles ved middagstider mandag, 23. Mars. Det er forstått at vellykket leverandører ble varslet 25. Mars.

Leverandørene ble bedt om å by på fem mange, inkludert tekst-meldinger, video-konsultasjoner og automatisert triage.

Elleve har blitt valgt til å levere video konsultasjon tjenester over hele landet. Hver leverandør har blitt fortalt at de skal jobbe med en rekke Kliniske Igangkjøring Grupper (CCGs), men den eksakte regioner er ennå ikke bekreftet.

Vellykket leverandører for video konsultasjon inkluderer:

LIVI
Doctorlink
eConsult
EMIS
Delta Consult
PreGP
Q Lege
Lincus
Spør NHS
FootFall
Visiba Omsorg

Tina Marshall, UK country manager for Visiba Omsorg, sa: “Vi er klar til å hjelpe NHS å rulle ut digitale løsninger for å gi publikum tilgang til eksterne online konsultasjoner og velkommen denne nyheten som grønt lys 39 CCGs over hele landet til å bruke Visiba Vare for å få opp og kjører trygt, raskt og effektivt med digitale verktøy de trenger for å takle dette pandemi hodet på.

“Denne kontrakten vil bety at Visiba Omsorg kan hjelpe, til en mye større grad, i møte den økende etterspørselen av primærhelsetjenesten konsultasjoner, trygt, effektivt og ansvarlig, og vi har kapasitet og teknologi til å støtte NHS gjennom Covid-19 utbrudd i NORGE.”

Visiba Vare tillater leverandørene å sette opp sin egen digitale praksis, inkludert video-konsultasjoner. Leverandøren har nylig lagt NHS 111 Covid-19 symptom checker til sin app.

To leverandører har også blitt valgt til å levere “tilpasses” mye, noe som ville gjøre det mulig for pasienter å fylle ut et spørreskjema om sine symptomer for å bli henvist til riktig tjenester.

De to leverandører som er valgt til å levere dette er FootFall og Visiba Omsorg, kilder nær Digital Health News har fått bekreftet.

Anbudet ble sendt ut av NHS i England Nasjonale Kommersielle Anskaffelser-Hub til sine godkjente leverandører under Dynamic Purchasing System Rammeverk for online konsultasjoner, som inkluderer liker, Babel-kongen, PushDoctor, Ada, Helse, EMIS, LIVI og Visiba Omsorg.

Det er ikke kjent om store navn som Babylon, som er merkbart fraværende fra utvalgte leverandører, bud på anbud.

I et blogginnlegg på levering av video-konsultasjon i kjølvannet av coronavirus, Diane Baynham, head of service design for digital presserende og legevakt på NHSX, og Mary Hudson, assisterende direktør for digitale første primære omsorg for NHS i England, sa distribusjon og implementering av video-konsultasjoner ble akselerert å støtte eksterne konsultasjoner.

For å støtte en praksis som er ennå å sette video konsultasjon tjenester på plass, NHSX har bekreftet bruk av WhatsApp, Skype og andre off-the-sokkel meldinger-appene kan brukes som et kortsiktig tiltak, sa de.

NHS Digital har også rask-sporet kvalitetssikring av video produkter på de nye Digitale-og omsorgstjenester Framework (DCSF).

Produkter fra anbud og DCSF vil være sentralt finansiert, de bekreftet.

Leverandører har vært kontaktet for kommentar.

Relaterte Innlegg

NHS i England spørsmål 48-timers anbud for online primærhelsetjenesten consultationsCoronavirus news round-up: Digital Helse debriefDigital Helse 2019 Vurdering: Topp 10 mest leste nyheter storiesSouth Yorkshire og Bassetlaw ICS setter ut £129m investering plan