DNEG Planerade lönesänkningar Vändas För Vissa Har Animation Personal som Arbetar På ‘Ron har Gått Fel”

För en månad sedan, Tecknat Brygga bröt nyheten om att den globala vfx producent DNEG planerar att sänka lönerna för alla anställda som tjänar mer än mer än £35 000 invånare (USD$42,845). BECTU, unionen, som representerar STORBRITANNIEN media och underhållningssektorn, offentligt fördömde genomförandet av politiken. Det är nu påstår en partiell återföring, som Tecknat Brygga har bekräftat med DNEG och dess produktion partner Låssmed Animation.

I ett uttalande att eu säger att DNEG har delvis ändrade sin plan, och åtminstone en del av personalen i detta betalar klass kommer att få sin fulla lön. Eu hävdar att personal som arbetar i DNEG s har animation division i London kommer att betalas 95% av sin lön av bolaget, resterande 5% utbetalas som ett projekt “tillägg bonus” av partners.

BECTU hävdar att personalen var till en början pressad att acceptera lönesänkningar på 20%-25%, och att många fortfarande är. DNEG bekräftat att det var be personalen att ta nedskärningar, men har inte kommenterat på särskilda nummer. Det beror politik för att störningar orsakade av coronaviruset, och tidigare berättat Tecknat Brygd som berörda anställda kommer att få viss ersättning genom eget kapital.

DNEG har avböjt att kommentera denna artikel, men det har bekräftats att en produktion partner på ett visst projekt har erbjudit en lön upp och slutförande bonus till anställda som arbetar med detta projekt, som vissa (men inte alla) accepteras. Det tilläggas att ca 96% av London personal har accepterat löneavdrag förslag.

Bolagets första feature animation projektet är Rons Gått Fel, en kommande film som produceras med den unga London studio Låssmed Animation, som bekräftade att Tecknade Brygga att det är partnern i fråga. En talesman sade:

Låssmed är i de sista månaderna av produktionen på sin första animerade långfilmen som arbetar i DNEG pipeline. Producenternas första prioritet är att behålla sin fantastiska besättning av talang till slut, i en animation marknad som fortfarande är unikt konkurrenskraftiga under Covid krisen. Att arbeta med DNEG, Låssmed därför tilldelade medel för att stödja löner för att hjälpa till att uppnå dessa mål.

Mer än lönesänkningar sig, BECTU har kritiserat DNEG för att försöka påtvinga dem snabbt, utan att ge personalen tid och information som behövs för att förstå varför politik är nödvändig. Paul Evans, eu: s assisterande nationell sekreterare, berättar Tecknat Brygd som företaget drar fördel av det faktum att personal som arbetar hemifrån och inte pratar med varandra så mycket som vanligt. Men han anser att spänningarna kommer till en chef: “Talar för att ett stort antal människor i alla avdelningar på DNEG, stämningen är ganska nära till” öppet uppror.'”

DNEG insisterar på att det har gett anställda med gott om detaljer och organiserade mer än 25 global webbseminarier där personalen fick möjlighet att diskutera frågan med ledningen. Ett kollektivt missnöje har undertecknats av 169 anställda; BECTU säger att företaget har ännu inte formellt svara. “De vägrade att prata med unionen point blank, och de är fördunklar på klagomål”, säger Evans.

Animation nyheter som du kan använda
Stöd oberoende publicering

Ditt medlemskap kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera berättelser som är viktiga för dig. Stöd Tecknat Brygga för så lite som $1 i en vecka — den processen är snabb och enkel.

Bli Medlem

Fånga upp denna story

DNEG Frågar Global Personal Tjäna Över $43,200 Att Ta En Tre Månaders Betal-Skära (EXKLUSIV)
April 23, 2020