Denna Studio Är Att Använda En Sweet Home Produktion Pipeline För Att Skapa Animationer Som Lär Barn Om Sitt Afrikanska Arv

Under denna period i karantän och låsning på grund av det coronavirus pandemi, föräldrar behöver roliga och lärorika aktiviteter för att hålla barnen underhållna mer än någonsin.

Kim och Salomon W. Jagwe.

Sowl Studior, en start konst och animation studio baserad i Alexandria, Virginia, är att utnyttja kraften av sweet home är iClone program för att skapa animerade app innehåll för Afrikanska föräldrar i diasporan. Syftet är att hjälpa sina barn lära sig mer om sitt kulturarv och språk, genom animation och berättande. Studion drivs av en man och hustru team, Salomon W. Jagwe och Kim Jagwe (COO), som för närvarande arbetar hemifrån.

De kombinerar motion capture och hand-knappat animation för att få deras berättelser till liv, förlitar sig på kraftfull och smidig plugins i iClone, som Motion, Live Ansikte, Perception Neuron, Faceware, och iPhone X profil.

Nedan, Salomon W. Jagwe, skapare och ledare för Äventyr Nkoza & Nankya, förklarar sin pipeline på visa.

Salomon W. Jagwe: Som en start animation studio med en liten animation team, vi är ständigt på jakt efter effektiva sätt att utföra animation för våra barns serien. Att upptäcka och använda Iclone har varit en spännande och fantastiskt äventyr, som har räddat oss många timmar i vår produktion av Nkoza & Nankya.

Vi börjar vår animation processen genom att importera våra egna tecken, modellerat, texturerat, och riggad från Maya och 3DS Max, i 3DXchange. Vi använder 3dxchange att konfigurera och ansluta alla formerna för kropp och ansikte för att matcha de i Expression Editor.

Vi skickar sedan vår egen karaktär att iClone som en avatar, redo för ansiktet och hela kroppen animation.


För facial animation, vi använder flera av iClone kraftfulla facial animation plugins som är en del av den Rörelse Live-gränssnittet. Vi använder Levande Rörelse med iPhone X profil, liksom Faceware Live plugin för att fånga aktörens facial animation. Min fru spelar en stor del som ett resultat skådespelare, och så gör även vår dotter, som är rösten av lilla Nankya.

Detta plugin tar fördel av iPhone X djup sensing kameran för att driva morfar på tecken. Detta sparar oss så mycket tid, eftersom det får oss mycket närmare den färdiga animationen, som vi sedan förfina med keyframe animation. Iclone har en kraftfull animation editor genom Kurvan Editor plugin.

Vi använder även Ansiktet Marionett för att lägga till subtila ändringar, lager på toppen av den rengjorda mocap data. Detta verktyg är mycket användbart i att förfina saker som blinkar, och erbjuder en inspelning i realtid alternativ som man kan använda för att ytterligare lager facial animation.

En annan rolig animation verktyg vi använder i iClone är Ansiktet Nyckel, som tillåter oss att förfina de delar av ansiktet som ler, kinden puffar, ögonbryn höjer, och så mycket mer.


För hela kroppen animation, vi använder Noitom Uppfattning Neuron Mocap kostym och iClone Uppfattning Neuron plugin i Rörelse Live. Denna dräkten är trådlös, vilket ger skådespelaren frihet i rörelse och fungerar mycket bra med iClone. Uppgifterna är ganska stabil och kräver liten eller ingen redigering.

Vi använder både 2.0-version och en Pro-version. Version 2.0 innehåller finger tracking, vilket sparar oss många timmar. Där vi kunde ha tillbringat timmar med hand-ledning fingrarna, motion-capture data ger oss en mycket bra grund med full body motion capture av utövande.

Att arbeta hemifrån innebär att vi måste använda vårt livsutrymme för de föreställningar. Med en trådlös motion-capture-dräkt har gjort det lättare att fånga flera tar för animation hamnar vi använder på våra seriefigurer.

Vi fånga föreställningar med Noitom Axel Neuron programvara, som ansluter till iClone genom en live-plugin som registrerar data i realtid. Vi kan välja att spela in i realtid och samtidigt iClone är igång, eller helt enkelt spela in sessionen i Axis Neuron.

Fördelen iClone har är att vi kan se i realtid hur mocap data från motion capture-dräkt och modellen är en drivande karaktär inom miljö inne iClone. Detta gör det mycket lättare att göra justeringar i realtid.

När animeringen är klar, som vi sedan exportera den till 3DS Max och Maya som en .fbx-fil för scen setup, ljussättning och rendering med Oktan render-motor. Vi använder även Maya och 3DS Max för ytterligare animation som duk simulering. Vi gör filmerna och förbereda dem, i form av komprimerad klipp för att ingå i våra Nkoza och Nankya app för iOS och Android.

Innehållet görs tillgängligt globalt via appen, som finns på både App Store och Google Play store, samt genom vår Youtube-kanal. Klicka här för vår Facebook-sida.

Vi är mycket tacksamma till sweet home, Noitom, och Faceware för att skapa en sådan obrutna svit av animation verktyg, som har gjort en enorm skillnad i vår produktion arbetsflöde. Vi har fått många uppmuntrande meddelanden från föräldrar runt om i världen som är hemma med sina barn, att dela med oss hur mycket de visa har gjort en skillnad i att hålla sina barn engagerade, lärande, skratta och dansa till Nkoza & Nankya videoklipp i appen och på vår Youtube-kanal.

För att lära sig mer om iClone programvara, besök sweet home webbplats.

Animation nyheter som du kan använda
Stöd oberoende publicering

Ditt medlemskap kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera berättelser som är viktiga för dig. Stöd Tecknat Brygga för så lite som $1 i en vecka — den processen är snabb och enkel.

Bli Medlem