GKIDS Släpper “Marona Fantastiska Berättelse” på Nätet I juni

Universal och Warner Bros. har tog rubriker för respektive släppa Troll: World Tour och Scoob! direkt till nätet, förbi teater-fönstret.

Det är värt att komma ihåg att vissa indie animation distributörer är att ta samma väg. En hög profil exempel: GKIDS har meddelat att det kommer att ge Marona är Fantastiska Berättelsen en video-on-demand-utgåva.

Här är detaljerna:

Anca Damian ‘ s senaste funktionen kommer att släppas på nätet i Nordamerika den 12 juni. Tittarna kommer att få köpa “biljetter” från MaronaMovie.com. Priset har inte meddelats, inte heller har det varit som anges huruvida filmen kommer att finnas tillgängliga för köp, hyra, eller både och.
Till skillnad från, säg, Troll: World Tour, en film som tydligen kommer inte att släppas i de teatrar som är öppna. Men en del av biljett intäkterna kommer att gå till partner teatrar och organisationer, inklusive den Laemmle Teatrar i L. A. och Museum of Moving Image i New York.

Marona är Fantastiska Berättelsen berättar historien om den ordinarie labrador, utformningen av det genom olika ägare kommer hon att känna och älska. Filmen spelas upp i konkurrens på förra årets Annecy Festival, där GKIDS köpte det, och vann juryns specialpris vid förra årets Animation Film festival (som drivs av GKIDS).

Damian co-skrev Marona är Fantastiska Berättelsen med sin son, Anghel. (En exklusiv intervju med Damian kommer att ingå i den virtuella biljett.) Direktören arbetat i nära samarbete med Belgiska konstnären Brecht Jämnar att skapa filmen är fria, färgglad design.
Chans Huskey, GKIDS chef för distribution, sade: “Medan GKIDS och vår utställning parternas ursprungliga avsikt var för publiken att njuta av Marona är Fantastisk Berättelse som en teater, vi är glada att få denna vackra, gripande film till hem-tittarna via virtual cinema. Under denna tid när många av oss är socialt isolerade, vi är hoppfulla om att denna film kommer att fungera som en påminnelse om att vårda även de minsta stunder med våra vänner och kamrater.”
Damian, som är från Rumänien, som började som en live-action filmfotograf och regissör. Hennes första animerade film, Crulic: The Path to Beyond, vann Annecy s Cristal Pris för bästa funktion under 2012. Hennes andra, 2015 ‘ s Magic Mountain, plockade upp priser på festivaler bland annat Zagreb och Ottawa.

Animation nyheter som du kan använda
Stöd oberoende publicering

Ditt medlemskap kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera berättelser som är viktiga för dig. Stöd Tecknat Brygga för så lite som $1 i en vecka — den processen är snabb och enkel.

Bli Medlem

Läs vår recension av “Marona Fantastiska Berättelse”

Review: “Svalorna i Kabul,’ ‘Bombay Rose,’ ‘Marona Fantastiska Berättelse’
November 4, 2019