Google och Apple att släppa sin kontakt-spårning programvara

Google och Apple har släppt sitt kontrakt-spårning programvara som kan användas av smartphones över hela världen.

I ett gemensamt uttalande, tech-jättar meddelat att de har lanserat sin Exponering Anmälan API som kan användas av offentliga hälso-organ för att bygga upp kontakt-spårning apps.

Från 20 Maj tekniken var tillgänglig för alla intresserade hälsovårdsmyndigheter.

Uttalandet lade till: “Vad har vi byggt är inte en app—snarare hälsovårdsmyndigheter kommer att integrera API till sina egna appar som människor installera.

“Vår teknik är utformad för att göra dessa appar fungerar bättre. Varje användare får bestämma om eller inte att anmäla dig till exponering anmälningar; systemet samlar inte in eller använder platsen från enheten, och om en person får diagnosen Covid-19, det är upp till dem om huruvida eller inte att rapportera det i den offentliga hälso-och app.

“User adoption är nyckeln till framgång och vi tror att dessa starka sekretess är också det bästa sättet att främja användningen av dessa program.”

Apple och Google meddelade i April 2020 att de samarbetar för att skapa teknik som gör det möjligt att använda Bluetooth för att hjälpa regeringar och hälsa myndigheterna att spåra spridningen av viruset.

NHS är för närvarande lotsa sin egna kontakt-spårning app på Isle of Wight. Hälsa sekreterare Matt Hancock har tidigare sagt att appen skulle rullas ut i mitten av Maj, som hade NHSX chefen Matthew Gould när det grillat för en data av parlamentets vetenskap och teknik kommittén.

Men den senaste tidens rapporter har föreslagit att lansera datum har flyttats fram till den 1 juni.

NHS har valt att utveckla ett centraliserat system, vilket innebär att data samlas in från app skickas till en central databas snarare än mellan enheter.

Detta skiljer sig från Apple och Google: s decentraliserade arbetssätt, som samlar in uppgifter om kontakter och aktier mellan enheter. Denna metod är allmänt gynnade av integritet och tekniska experter.

Men NHSX enligt uppgift arbetar på en andra kontakt-spårning app med Apple och Googles teknik för att minska dessa problem.

Relaterade Inlägg

Covid-19: NHS kontakt-spårning app som lanserades i Isle of WightDraft räkningar efterlyser en bättre garanti för privatlivet i kontakt spåra appNHSX ” arbetar på andra spårning app med Apple och Google tech’NHSX skiljer sig med Apple och Google under kontakt-spårning app