Veteran Disney Kompositören Alan Menken Kommer Betyg Vicky Jenson är “Spellbound’

Alan Menken, Oscar-vinnande låtskrivare och kompositör bakom några av Disneys mest kända melodier, kommer att skriva den ursprungliga musiken och betyg för Vicky Jenson kommande Skydance Animation har som Trollbunden.

Menken kommer att skriva musik med textförfattare Glenn Slater, med vilken han samarbetat på tidigare projekt som Broadway anpassning av Den Lilla Sjöjungfrun och Disneys Tangled. Musik producenten Chris Montan (Den Lilla Sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Fryst), tidigare ordförande för Walt Disney Musik, har också gått ombord på projektet.

Att arbeta med sådana kända textförfattare som Howard Ashman och Tim Rice, Menken hjälpte till att definiera ljudet av Disney ‘ s renässans på 1990-talet. Hans poäng inkluderar Lilla Sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Aladdin, Pocahontas, Förtrollad, och Trassligt. Han har även komponerat i stor utsträckning för Broadway, såväl som icke-Disney filmer som Korv Fest. Han har vunnit åtta Oscars — mer än någon annan levande.

Titta på honom beskriva hur han skrev “En Helt Ny Värld” nedan:

Spellbound (arbetsnamn) beskrivs som en musikalisk fantasi “utspelar sig i en värld av magi där en ung flicka måste bryta förtrollningen som har delat hennes rike i två.” Tidigare känd som Split, filmen är regisserad av Jenson (Shrek, Shark Tale) och är skriven av Lauren Hynek & Elizabeth Martin (Mulan) och Linda Woolverton (Skönheten och Odjuret, lejonkungen).

I ett uttalande, Menken sade, “jag är förtjust över att vara förenade med så många duktiga medarbetare och ser mycket fram emot att arbeta med Vicky Jenson, Lauren Hynek, och Elizabeth Martin. Trollbunden lovar att vara helt unika och inspirerande.”

Jenson tillade, “Alan Menken är musik som definieras en generation och är älskad av publiken runt om i världen. Från dag ett visste vi denna magiska världen skulle bli full av musik, och vi kände bara Alan kunde väcka den till liv. Med Glenn och Chris ombord, deras kombinerade kreativitet lägger så mycket djup och komplexitet till känslor av våra tecken och detta mycket unika berättelse. Det är en sann ära att samarbeta med det här laget.”

Skydance Animation lanserades 2017 som en uppdelning av Skydance Media, filmproduktion företag som grundades av David Ellison. Det har ännu inte släppa något, men för närvarande har flera film-och tv projekt i utveckling. Det nyligen utökat sin produktionskapacitet genom att förvärva animation enhet av Madrid, Spanien-baserade Ilion Studios.

I januari 2019, John Lasseter, fd kreativ ledare för Pixar animation studios och Walt Disney Animation Studios, anlitades för att leda avdelningen nio dagar efter slutet av hans kontrakt Disney. Skydance Animation president Holly Edwards, en veteran producent och produktion executive, som kom över från Dreamworks Animation i februari 2019, där hon hade nyligen co-producerade Troll.

Studion är andra meddelade långfilm är Lycka, som är regisserad av Peggy Holmes. Release datum har ännu inte aviserats för antingen film.

Animation nyheter som du kan använda
Stöd oberoende publicering

Ditt medlemskap kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera berättelser som är viktiga för dig. Stöd Tecknat Brygga för så lite som $1 i en vecka — den processen är snabb och enkel.

Bli Medlem

Hur väl känner du dina Disney låtar?

Disney Animerade Filmer Innehåller Exakt 18 Olika Typer Av Låten. Diskutera.
Maj 19, 2020