Producenten Julie Roy Utses NFB: s generaldirektör Skapande Och Innovation

Julie Roy, tidigare exekutiv producent för fransk Animation Studio på National Film Board of Canada (NFB), har befordrats: hennes nya titel är “generaldirektör för skapande och innovation”, och hon kommer nu att ha en mer omfattande tillsyn av organisationens kreativa strategi.

Den NFB, som är baserat i Montreal, Canada och produktiv, offentligt finansierade producent och distributör av konstnärlig film och media projekt.

Här är detaljerna:

Julie Roy

Enligt ett uttalande, Roy främsta uppdrag är “att stärka NFB: s kreativa ledarskapet och skapa en integrerad programmering vision i linje med organisationens strategiska plan.” Hon antog sin nya roll igår.
Vid sidan av animation, NFB producerar dokumentärer och interaktiva projekt. Varje avdelning är uppdelad i engelska och franska program, vilket återspeglar Kanada är tvåspråkig karaktär. Roy kommer att hjälpa till att definiera programmering i alla avdelningar och program.
Roy tidigare ledde fransk Animation Studio sex år. Innan det arbetade hon som en animation producent på NFB för sju år. Hennes poäng har Franck Dion är Annecy-vinnande Huvudet Försvinner, Theodore Ushev Oscar-nominerad Blind Vaysha (bilden överst), Michèle Lemieux är Här och de Stora på andra Håll, och Claude Cloutier är Carface.

René Bourdages tidigare innehaft titeln “director general för skapande och innovation” på NFB, men han lämnade organisationen i December, enligt hans Linkedin-profil. Följande Roy marknadsföring, Marc Bertrand, en annan veteran animation producent på NFB, kommer att fungera som tillförordnad Verkställande Producent för fransk Animation Studio.
Roy sade, “För skapare, den NFB erfarenhet ger den konstnärliga och intellektuella stimulans som kommer med den institution, som berikas av de olika erfarenheter som våra medarbetare har att erbjuda. Att skapa i NFB är att dra nytta av en plattform som ingen annan för att ha en röst som hörs av Kanadensare.”
Claude Joli-Coeur, NFB: s filmkonsulent, lagt till, “Julie har ledarskap och beslutsamhet för att inspirera en vision av programmering som uppmuntrar team samverkan och produktion av unika och innovativa projekt … att hon dessutom år i marknadsföring under hela början av 2000-talet har bidragit till hennes angelägna publiken medvetenhet.”
Fallande produktion budgetar i NFB har nyligen orsakade spänningar mellan konstnärer och förvaltning. Förra året hundratals filmskapare på organisationen revolterade mot återinsättande av Joli Coeur, som sedan lovade närmare samråd med skaparna både inom och utanför NFB.
I December satte vi oss ner för en tvådelad intervju med Roy och Michael Fukushima, exekutiv producent för svenska Animation Studio (som förblir i hans inlägg). Läs den första delen här och andra delen här.

Animation nyheter som du kan använda
Stöd oberoende publicering

Ditt medlemskap kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera berättelser som är viktiga för dig. Stöd Tecknat Brygga för så lite som $1 i en vecka — den processen är snabb och enkel.

Bli Medlem

Mer på NFB

Hundratals Kanadensiska Filmskapare Förklara begreppet “Kris” Som NFB-Kommissionär Är Nytt
Juli 3, 2019

NFB Montreal-Studio Ihåg: Filmare Och Studio Anställda På Byggnadens Äldre
April 2, 2019

Vad Är Teknisk Chef? Den NFB: s Eloi Champagne Förklarar
September 26, 2019