Karantän Krönika: Hur Guru ‘s Nya” Sesame Street ” Robot-Serien Är på väg In i Produktion i Mitten av Lockdown

För det senaste inlägget i vår serie, som ser på coronaviruset krisen från synpunkten av personer i branschen, vi talar till Frank Falcone. Han är vd och creative director of Toronto ‘s Guru Studio, som har producerat många barn animerade serien, inklusive den Emmy-nominerade Justin Tid, Netflix är Sant och Rainbow Kungariket, och Nick Jr’ s PAW Patrull. Guru är nu startar produktion på Mecha Byggare, en HBO-Max-serien som kommer att innehålla Sesame Street tecken “i en robot-animation stil.”

Frank Falcone

Sesame Street är en franchise med ett halvt sekel av historia. När Guru Studio slog ett partnerskap med Sesame Workshop för att producera Mecha Byggare, främst bland Frank Falcone prioriteringar var att dyka in i det arv, som han säger Tecknat Brygga.

“Vi hade alla möjliga planer att åka till New York, tur uppsättningar och workshops, och bara allmänt vara inspirerad av den fysiska rekvisita, dockor, uppsättningar, och djupa arkiv Sesame Workshop,” säger Falcone. “Men det hela slutade abrupt i början av Mars.” Per Ontario s riktlinjer, studio snabbt bytte till en helt fjärrinställning, där har det förblivit sedan dess.

Animation studios runt om i världen har lyckats att fortsätta producera visar under hela krisen, men en Guru befinner sig i en besvärlig situation in i produktionen på Mecha Byggare även om alla är hemma.

“Att starta en ny produktion på distans har en uppsättning av utmaningar att ingen har ställts inför, säger Falcone. “I början — i mogen fas — när självmordstankar och design är så kritisk, har vi utvecklat nya sätt att kommunicera riktigt stora idéer.”

Han ger ett exempel på hur distansarbete har faktiskt gjort visuell utveckling processen enklare: “Vi har blivit särskilt förtjust i program som låter dig rita på samma virtuella yta eller whiteboard. I ett rum, du hittar människor är mindre benägna att stå upp och dra framför andra, men när alla är i säkerhet hemma, de verkar modigare och mer trygg med ” live offentliga teckning! … Detta avlastar och gör att fler idéer kan flöda fritt utan dom.”

Under de kommande veckorna och månaderna, Guru kommer besättningen upp ytterligare ett 80-tal personer på visa, lägga till sin personal på 300-plus människor som redan arbetar på andra serien. Vissa kommer att gå från studion, medan andra kommer att hyras från utsidan. Falcone räknar med att ytterligare anpassa studio s arbetsflödet för att möta dessa knepiga förhållanden. Sedan igen, tillägger han, anpassning är något “som vi ofta gör på andra serie som inte påverkas av pandemier!”

Animation nyheter som du kan använda
Stöd oberoende publicering

Ditt medlemskap kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera berättelser som är viktiga för dig. Stöd Tecknat Brygga för så lite som $1 i en vecka — den processen är snabb och enkel.

Bli Medlem