Digital Hälsa Unplugged: att Leverera digitala mental hälsa

Denna månad: s Digitala Hälsa Unplugged fokuserar på att leverera digitala psykisk hälso-och sjukvård och hur tekniken har använts under Covid-19 pandemi.

Lyssna på för att höra från Dr James Reed, psykiater och CCIO i Birmingham Solihull Psykisk Hälsa NHS Foundation Trust och ordförande för Digital Health CCIO Nätverk, och Prof Joe McDonald, psykiater och medicinsk chef på Sleep Station, och CCIO Northumberland, Tyne and Wear NHS Foundation Trust.

Som många tjänster, psykisk hälsa har varit tvungen att gå på digital-först under Covid-19 pandemi. Men verktygen för att göra det har alltid varit det, har det varit upptaget som bromsat den digitala omvandlingen.

Dr Reed och Prof McDonald, som har varit mästare i digital psykisk hälso-och sjukvård för år, för att prata igenom hur deras organisationer har reagerat på uppkomsten av Covid-19, vad utnyttjandet av digitala tjänster har varit ut och hur digitala tjänster kan gynna såväl patienter som läkare.

Vi tar också en titt på hur digitala tjänster bör genomföras och hur framtiden inom den psykiatriska vården ser ut.

Digital Hälsa Unplugged publiceras varannan vecka på Spotify, iTunes och Apple Podcasts. Följ oss att hålla oss up-to-date med de senaste nyheterna.

Du kan också ladda ner podcasten från digitalhealth.podbean.com eller genom Podbean app.

Fick en podcast förslag? E-post adowney@digitalhealth.net

Relaterade Inlägg

Nyckeln CES digital hälsa och wellness-tech trends för att watchDigital Hälsa är 2019 Granskning: Topp 10 mest lästa nyheter storiesDigital Hälsa Unplugged: februari news team debriefSouth Yorkshire och Bassetlaw ICS ställer ut £129 mkr investeringsplan